In dit ultraluxe hotel ben jij de enige gast

Geen drukte, geen lawaaiige buren in de kamer naast je, geen rij bij het ontbijt of de lobby. In dit hotel ben jij namelijk de enige gast.

Reizen
Pan Am stijgt weer op in 2025
Door Jorrit Niels
Reizen
nissan ariya
Zen op vier wielen
Door Arno Kantelberg

Detroit: de Motor City, bakermat van de Motown en Techno, maar tegenwoordig een soort spookstad. Toch wordt er hard gewerkt om deze grootste stad in de Amerikaanse staat Michigan – en qua inwonertal de achttiende stad van de VS – weer aanzien te geven. Een goede reden om deze legendarische plek te bezoeken is dit bijzondere hotel.

Het gebouw toen

Detroit is natuurlijk bekend om de auto-industrie (Ford en General Motors) en de muziek. Artiesten/bekenden als Jack White, Diana Ross, Berry Gordy, Bob Seger, Smokey Robinson, Alice Cooper, Jackie Wilson, Glenn Frey en Lizzo, komen er vandaan. To name a few. Het pand van het ultraluxe hotel The1RoomHotel deed onder andere ooit dienst als schoenenwinkel, bevindt zich in het hart van Corktown – de oudste wijk in Detroit – en werd rond 1901 gebouwd.

Het gebouw nu

En het is zoals gezegd nogal een atypisch ‘hotel’: het heeft maar één kamer. Degene die het boekt kan vrij door het hele pand dwalen. Er is een royale slaapkamer met ruime douche en inloopkast, een aparte logeerkamer, twee grote loungeruimtes, een wellnessstudio met een sauna en koud dompelbad, een ultramoderne professionele keuken, een dakterras van 1.000 vierkante meter en een privé-garage voor twee auto’s.

In die garage vind je overigens een heel tof extraatje: de gratis huisauto van het hotel. Een taxigele Ford Bronco uit 1972 krijg je ‘erbij’ en kun je gebruiken als je even een rondje downtown Detroit wil maken. Als je de kamer boekt, krijg je er tevens een 24-uursconciërge bij. Deze kan reserveringen voor je maken in de stad, mocht je eropuit willen trekken. Grote kans echter dat je lekker op jouw ‘kamer’ wil blijven, want het is echt een nostalgisch designpareltje vol originele details, hoogwaardig meubilair en natuurlijk ongeëvenaarde privacy.

Erg cool is dat de makers er weliswaar een high-tech designhotelkamer van hebben gemaakt, maar dan wel in complete harmonie met de historische architectuur. Met andere woorden: wel de moderniteit anno 2024, maar met retrovibes-gevoel en art-deco-stijl. De oorspronkelijke voetafdruk van het pand is behouden gebleven. Elke deur, plafondmedaillon, lijstwerk en de hardhouten vloer uit het begin van de twintigste eeuw is nog origineel. Dit alles in perfect passende kleuren met vintage geïnspireerde meubels.

Er zijn ook twee aparte loungeruimtes om te werken of te ontspannen. Doe een dutje op het daybed of pak een boek uit de zorgvuldig gecureerde microbibliotheek. Douchen onder het dakraam is enorm gezellig en de tweepersoonssauna natuurlijk ook. Koken in de professionele keuken is ook heerlijk, maar heb je daar geen zin in, dan kan de conciërge een ​​chef-kok voor je regelen. Een goed glas bourbon, ijskoud pilsje of een cocktail of mocktail drinken op het 1.000 vierkante meter privéterras is natuurlijk ook een aanrader.

Een hotelovernachting heb je tussen de $1.800 en $1.950 per nacht. Meer informatie vind je hier
Reizen
Pan Am stijgt weer op in 2025
Door Jorrit Niels
Reizen
nissan ariya
Zen op vier wielen
Door Arno Kantelberg