De 10 meest spectaculaire voetbalvelden ter wereld

Vergeet die Champions League-tempels, dit zijn de 10 mooiste en meest ontzagwekkende voetbalvelden ter wereld.

Het is de meest populaire sport ter wereld, wordt bekeken door miljarden mensen en wordt overal gespeeld, van Afghanistan tot Zimbabwe. Het is dus geen verrassing dat er wereldwijd meer dan een paar adembenemende voetbalstadions en velden zijn. Vergeet die enorme amfitheaters van de Champions League-reuzen. Op de meest verrassende plekken ter wereld vind je de meest ontzagwekkende voetbalvelden ter wereld.

Van waterstadions in drijvende dorpen tot betonnen speelvelden in de binnenstad, Van een veld verborgen in uitgestrekte bossen tot tropische eilanden waar de ‘pitch’ het middelpunt vormt. The Beautiful Game wordt over de hele wereld gespeeld, maar niet alle velden zijn gelijk. Vraag je je af waar je de mooiste voetbalvelden ter wereld kunt vinden? We hebben de wereld afgespeurd en een aantal locaties gevonden die je absoluut zal verbazen.

Voeg ze toe aan je bucketlist en stel je voor dat je uithaalt op één van deze geweldige plekken. Zou je je kunnen concentreren op het spel of zou je gewoon te veel afgeleid worden door de adembenemende uitzichten? Ook als je geen voetbalfan bent, zijn deze velden een bezoek waard.

Moskou, Rusland – Meshchersky Park veld

Eysturoy, Faeröer Eilanden – Eiði stadion

Disko Eiland, Groenland – Qeqertarsuaq veld

Sardinië, Italië – Baunei veld

Gspon, Zwitserland – Ottmar Hitzfeld stadion

Gosford, Australië – Central Coast stadion

Marina Bay, Singapore – The Float

Vaduz, Liechtenstein – Rheinpark stadion

Mahibadhoo Eiland, Malediven – Mahibadhoo Football Ground

Koh Panyee, Thailand – Panyee FC Floating Pitch