De meest spectaculaire voetbalvelden ter wereld

Vergeet de Champions League-tempels, dit zijn de meest ontzagwekkende voetbalvelden ter wereld.

Het is de meest populaire sport ter wereld, wordt bekeken door miljarden mensen en wordt overal gespeeld, van Afghanistan tot Zimbabwe. Het is dus geen verrassing dat er wereldwijd meer dan een paar adembenemende voetbalstadions en -velden zijn. Vergeet de enorme amfitheaters van de Champions League-reuzen, juist op onverwachte plekken vind je de meest ontzagwekkende voetbalvelden ter wereld.

Van waterstadions in drijvende dorpen tot betonnen speelvelden in de binnenstad – van een veld verborgen in uitgestrekte bossen tot een tropisch eiland waar de ‘pitch’ het middelpunt vormt. In het nieuwe koffietafelboek Remarkable Football Grunds van Ryan Herman verbaas je je over de bijzondere locaties waar voetbalpotjes worden gespeeld.

Herman is een ‘Groundhopper’: “A small, determined band of individuals who… want to visit and experience a stadium,” zoals hij ’t zelf uitlegt in zijn boek. Ben jij ook een groundhopper? Voeg de voetbalveld-locaties toe aan je bucketlist en stel je voor dat je uithaalt op één van deze geweldige plekken. Zou je je kunnen concentreren op het spel of zou je te veel afgeleid worden door de adembenemende uitzichten? Ook als je geen voetbalfan bent, zijn deze velden een bezoek waard.

Remarkable Football Grounds van Ryan Herman is nu online verkrijgbaar.

Moskou, Rusland – Meshchersky Park veld

Eysturoy, Faeröer Eilanden – Eiði stadion

Disko Eiland, Groenland – Qeqertarsuaq veld

Sardinië, Italië – Baunei veld

Gspon, Zwitserland – Ottmar Hitzfeld stadion

Gosford, Australië – Central Coast stadion

Marina Bay, Singapore – The Float

Vaduz, Liechtenstein – Rheinpark stadion

Mahibadhoo Eiland, Malediven – Mahibadhoo Football Ground

Koh Panyee, Thailand – Panyee FC Floating Pitch