De 10 rijkste rappers van 2022

Dit zijn ze: de rijkste rappers ter wereld. Er is één grote winnaar dit jaar en dat is Kanye West. Dan is het lang wachten op nummer 2 (Jay-Z) en 3 (Sean ‘Diddy’ Combs).

Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie

Nogmaals het bewijs dat rappers allang niet meer alleen maar rappers zijn. De geldkraan blijft lopen door extra projectjes en deals met merken. Kledingcollecties, een eigen whiskymerk, merchandise en oh ja, ook nog wel eens een muziekalbum zo nu en dan.

10. Lil Wayne

Vermogen: $170 miljoen
Eén van de weinige artiesten hier die z’n geld hier echt met rappen verdient. Haalde veel geld op met live concerten en een tijd terug de Street Fighter-tour met Drake, gesponsord door videogame-ontwikkelaar Capcom.

9. Drake

Vermogen: $180-€200 miljoen
Studioalbums, grootse tours en een deal met Nike zorgt voor deze negende plaats. Drake’s muziekcarrière begon in 2006 met de release van zijn debuutmixtape, Room for Improvement. Sindsdien heeft hij zeven studioalbums uitgebracht, waarvan Honestly, Nevermind (2022) de meest recente is.

8. Master P

Vermogen: $200 miljoen
Het kapitaal van Percy Robert alias Master P is voornamelijk afkomstig van zijn platenlabel No Limit Records, een kledinglijn, filmmaatschappij en een eigen sekslijn.

7. Pharrell Williams

Vermogen: $200 miljoen
Happy, hij zal ziek worden van z’n monsterhit, maar blij is Pharrell vast en zeker met zo’n 200 miljoen op de rekening. Te danken aan z’n hits, maar ook zeker met de modecollecties met onder meer G-Star en adidas.

6. Eminem

Vermogen: $230 miljoen
Ooit ontdekt door de nummer vier van deze lijst. Heeft niet zoveel sponsordeals als de rest van deze cash kings, maar inkomsten van z’n hits (172 verkochte albums) en een steady reeks concerten doen Slim Shady goed.

5. Russell Simmons

Vermogen: $340 miljoen
Met een vermogen van $ 340 miljoen is Russell Simmons één van de rijkste rappers ter wereld. Hij is ook één van de meest succesvolle ondernemers in de muziekindustrie, met verschillende bedrijven op zijn naam. Simmons is mede-oprichter van Def Jam Recordings en heeft ook de modemerken Phat Farm en Argyleculture opgericht. Hij heeft veel succes behaald met zijn werk in de muziekindustrie, maar hij is ook betrokken geweest bij verschillende controverses. De afgelopen jaren is Simmons door enkele vrouwen beschuldigd van aanranding. Hij heeft deze beweringen ontkend, maar ze hebben niettemin zijn reputatie aangetast.

4. Dr. Dre

Vermogen: $780 miljoen
Na de bizar lucratieve deal die Dr. Dre in 2014 deed met de verkoop van Beats by Dré aan elektronicagigant Apple, is het misschien geen verrassing dat de ‘dokter’ hoog in de lijst staat. Ooit de nummer één, maar nog steeds een nette vierde plaats.

3. Sean ‘Diddy’ Combs

Vermogen: $900 miljoen
Ook een voormalige nummer één, maar toch hoeven we geen medelijden te hebben met Sean Combs aka Puff Daddy aka P.Diddy die met €900 miljoen nog steeds netjes op drie staat. Voornamelijk te danken aan onder meer zijn samenwerking met Ciroc Vodka, een kledinglijn en een tv-zender.

2. Jay-Z

Vermogen: $1.3 miljard
Het gaat lekker met Jay-Z’s Roc Nation en Roc-A-Fella Records. Voeg daarbij succesvolle tours, talloze platina albums en investeringen in bedrijven als Uber en D’Usse cognac en je zit dan kennelijk ver boven een miljard.

1. Kanye West

Vermogen: $2 miljard
De onbetwiste nummer één en dat vermogen zal enkel meer gaan stijgen. Of je nu van hem houdt of hem haat, je kunt niet ontkennen dat Kanye één van de meeste invloedrijke namen is in de entertainmentwereld. Adidas en Yeezy zijn een groot deel van de miljoenen, maar de 10-jarige deal tussen Yeezy en GAP in 2021 zal ‘m ook geen windeieren hebben gelegd.

Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie