100 jaar Colmar, 100 jaar vernieuwend

colmar joshua vides

Eind oktober bestaat het mooie Italiaanse outdoormerk Colmar 100 jaar! Dat historische moment mag niet ongemerkt voorbij gaan, dus dat moet gevierd worden.

Honderd jaar geleden begon Mario Colombo in het Noord-Italiaanse Monza een succesvolle hoedenfabriek. De naam Colmar werd toen ook al meteen bedacht en op een sigarettenpakje geschreven: een samenvoeging van de eerste drie letters van de achternaam en de voornaam van de oprichter.

In de jaren dertig maakte Colmar, dat een voorloper was in het produceren van mooie en vernieuwende stoffen, de stap naar het maken van skikleding.

Daarin werd het merk steeds groter en beter en steeds vernieuwender. Zelfs zo vernieuwend dat Colmar dé referentie werd op het gebied van skikleding. Steeds meer nationale skiploegen wilden  gekleed worden in kleding van Colmar, dat niet alleen qua performance top of the bill was (en is) maar er ook superstijlvol en modisch uitzag.

Hoewel Colmar nog steeds prachtige skikleding kleding maakt, is het in de loop der jaren uitgegroeid tot een modemerk dat elk seizoen weer verrassende én tijdloze kleding maakt voor mannen en vrouwen. Kleding die stijl en functionaliteit op een zeldzaam mooie wijze combineert.

Gisteren – toen in Milaan het honderdjarig bestaan werd gevierd met een groot aantal celebrities – werd dat heel mooi gevisualiseerd in de nieuwe conceptstore Antonia aan de Via Sant Andrea 10 (een absolute must visit!).

Hier waren tientallen iconische kledingstukken uit de roemrijke geschiedenis van Colmar te zien, allemaal even cool. Bij bijna alle kledingstukken, waaronder veel skikleding, had je het gevoel dat het nog steeds in het modebeeld van nu zou passen.

Het honderdjarig jubileum gaat ook gepaard met een te gekke capsule-collectie. Die werd ontworpen door de populaire Amerikaanse visual designer Joshua Vides.

Vides selecteerde tien iconische Colmar-kledingstukken die hij met zijn cartooneske designs nieuw leven inblies. Dat heeft geleid tot een hippe, onderscheidende maar tevens heel draagbare collectie van accessoires (beanies, shawls) en reversible jacks.

De collectie is ook goed terug te zien in de campagnefillm The Race is On, gestyled in de esthetiek en stijl van de mode uit de jaren tachtig.

De Colmar x Joshua Vides-collectie is nu te koop via colmar.com. Een interview met Joshua Vides vind je in de komende editie van ModMod Magazine (editie #4).