Twee mannen deden 30 dagen lang push-ups, dit is het resultaat

Op het Amerikaanse YouTube-kanaal Browney, gaat Stan Browney – samen met anderen – verschillende fitness-challenges aan om te achterhalen welke challenges zinvol zijn en welke geen enkel hout snijden. In zijn laatste video experimenteert hij met de ‘200 push-up challenge’.

Push up challenge

Om te achterhalen of deze challenge daadwerkelijk voor meer spieruithoudingsvermogen en spiergroei zorgt, laat hij twee mannen – Lennard en Luc – beiden dertig dagen lang push-ups doen. Wel hanteren beide mannen een andere techniek.

Geen rust vs. wel rust

Zo knalt Luc er elke dag, zoals de challenge voorschrijft, tweehonderd push-ups doorheen. In hoeveel sets en tijd hij dat doet, maakt niet uit. Lennard gaat strategischer te werkt en doet om de dag zestig push-ups in vijf sets. Het aantal push-ups ligt bij Lennard dus aanzienlijk lager, terwijl hij veel meer rust neemt.

De resultaten: de borstopvang van Luc is hetzelfde gebleven, terwijl Lennard in borstomvang twee centimeter gegroeid is. Op spieruithoudingsvermogen scoort Luc een stuk beter: hij is van 35 naar 47 push-ups in één set gegaan, terwijl Lennard van 35 naar 40 push-ups is geklommen.

Er zijn teveel variabelen om een helderen conclusie uit deze test te trekken, maar duidelijk is wel dat meer niet altijd beter is. Ook is het helder dat rust essentieel is om spiergroei te stimuleren. Een dagje niet pompen in de gym of een deload in je trainingsschema programmeren, is zo’n slecht idee nog niet.

Benieuwd naar het volledige experiment? Bekijk de video hieronder.