4 vesten voor de overgang van koud naar warm

Een vest is er om je warm te houden. Maar hij kan nog veel meer. Lees maar.

vest milaan

Ah, het vest – in het Engels cardigan genoemd. Een kledingstuk dat ten onrechte nogal eens wordt geassocieerd met docenten Scheikunde of Maatschappijleer.
Een goed vest is vanwege zijn veelzijdigheid de joker die je in kunt zetten gedurende de overgang tussen de koude winter en de warmere lente (of tussen de warme zomer en de koudere herfst). 


Of je ‘m nu draagt op een overhemd en chino of op een goed gekozen wit T-shirt en een spijkerbroek van Japanse denim: het werkt! Hier vier fijne vesten voor de frisse dagen.

1. De klassieker

Als je het over de OG onder de vesten wil hebben, kom je uit bij een gebreide alpaca-wolblend. Wat betekent dat? Boterzacht!
Niet alleen dat, ook de havermout-achtige kleur werkt erg goed en veelzijdig. Zorg er wel goed voor (hij is niet goedkoop) dan heb je hier jaren plezier van!
Polo Ralph Lauren via de Bijenkorf € 499

2. De uitblinker

Een vest kan meer dan je warm houden. Het kan ook dienen als hét kledingstuk dat je outfit net wat meer sjeu geeft. Mooi wit overhemd, camel chino, witte sneaker en deze uitblinker? Werkt als caffeïne voor je outfit!
Gucci € 1.100

3. Als de avond valt

Orlebar Brown Lumiere
Het kledingmerk Orlebar Brown staat bekend om zijn sartorial zwembroeken. Maar daar houdt het niet op. Voor na de duik in het zwembad voorziet Orlebar Brown in een vest dat je kunt aantrekken wanneer een bries de kou op je natte lucht blaast – of wanneer je direct door wil naar de lunch in het hotel.
Orlebar Brown € 475

4. College boy

MAISON KITSUNÉ + Olympia Le-Tan Logo-Appliquéd Wool Cardigan

We weten waar Abraham de mosterd vandaan haalt wanneer het aankomt op klassieke smaak: de Ivy League-studenten van weleer. De heren van toen droegen vesten alsof hun leven er van af hing – vaak in combinatie met patches van hun universiteiten of studentenhuizen. Wie het een beetje naar 2022 wil brengen moet bij Maison Kitsune zijn.
Maison Kitsune via MR PORTER € 390