Groots verdriet in Een Klein Leven

De Engelse theatervoorstelling van Een Klein Leven (A Little Life) is binnenkort in Nederlandse bioscopen te zien.

Het boek A Little Life (Een Klein Leven) van Hanya Yanagihara is berucht en beroemd onder de miljoenen lezers wereldwijd. Zowel geliefd als gehaat, omdat het met de emoties van de lezers aan de haal gaat en het pas na 800+ pagina’s weer met rust laat. Alhoewel, zelfs na het uitlezen van het boek echoën de rakende woorden nog door in de herinnering.

A Little Life werd door de Nederlandse theatermaker Ivo van Hoeve getransformeerd tot toneelstuk en is een waar succes in Amsterdams gebleken, waarna het ook in Londen is opgevoerd. Het Londense toneelstuk van A Little Life live uit het Savoy theater is eind september ook als film te zien in Nederland, in Amsterdam onder andere in de Filmhallen en in Rotterdam onder andere bij Lantarenvenster.

(L-R) Willem, Jude, Harold, Andy, Malcolm en JB. Fotografie: Jan Versweyveld

A Little Life volgt vier studievrienden in New York: Willem, die de ambitie heeft acteur te worden, de getalenteerde en succesvolle architect Malcolm, de excentrieke kunstenaar JB en de teruggetrokken, raadselachtige Jude. Wanneer ambitie, verslaving en trots de groep uit elkaar drijft, blijven ze toch verbonden vanwege hun liefde voor Jude en zijn geheimzinnige verleden. Gaandeweg wordt duidelijk dat Jude kampt met een traumatisch verleden en realiseren de vrienden zich dat ze alleen door diepgaand begrip en grenzeloze liefde hun vriendschap met hem kunnen behouden.

James Norton (Happy Valley, McMafia’) neemt in het veelgeprezen stuk glansrijk de hoofdrol voor zijn rekening. Andere castleden zijn Luke Thompson (Bridgerton), Omari Douglas (It’s A Sin), Zach Wyatt (The Witcher), Elliot Cowan (The Crown), Zubin Varla (Tammy Faye), Nathalie Armin (Force Majeure) en Emilio Doorgasingh (Best of Enemies).

A Little Life is vanaf 28 september in een beperkt aantal Nederlandse bioscopen te zien.