Design-adept? Neem dit abonnement en creëer je ideale keuken

Zo duurzaam mogelijk, zonder in te leveren op stijl.

Leuk al die stijl, interieur en horloge-inspiratie die je ziet op Instagram of sites als ModMod, maar vaak ligt dit toch net even buiten je budget. Toch doen we altijd ons best om je een ‘haalbaar’ alternatief te bieden. Zie hier Still, het nieuwe concept van het luxe, maar kleinschalige Eginstill keuken- en interieurmerk. Plus, je bent nog duurzaam bezig ook.

jaarlijks worden een half miljoen keukens verkocht en 380.000 keukens vervangen. Resultaat: 143 miljoen kilo afval

Kort door de bocht kun je Still vergelijken met diensten als Swapfiets, maar dan voor je keuken. Oneerbiedig gezegd, maar wel zo duidelijk. Still is het nieuwe submerk van Eginstill. In 2010 opgericht door Frans Pahlplatz waar elke keuken door ambachtslui wordt gemaakt in de eigen werkplaats. Compleet op maat en volledig met de hand.

Oprichter Frans Pahlplatz: “Met Eginstill produceren wij al een aantal jaar op zoveel mogelijk duurzame wijze high-end keukens voor klanten van over de hele wereld. Maar dit zijn wel de lucky few, mensen voor wie niets te veel is. Met Still willen we nu ook consumenten met een minder groot budget de kans bieden om een duurzame keuken te laten installeren, gemaakt van de mooiste high-end materialen.”

143 Miljoen kilo afval

Pahlplatz kwam op dit idee toen hij zich realiseerde dat er jaarlijks ongeveer een half miljoen keukens worden verkocht en zo’n 380.000 keukens worden vervangen. En dus op de afvalberg belanden. In totaal zo’n 143 miljoen kilo. Zonde en niet nodig. Met Still wil Pahlplatz hierin verandering brengen.

Met Still krijg je die kwaliteit die Pahlplatz en zijn mensen al ruim tien jaar produceren, maar bereikbaar voor een veel grotere groep mensen. Ze hebben een modulair keukenconcept bedacht waar je kunt variëren met modules en bladkleuren, waardoor je precies jouw keuken kunt samenstellen. In een abonnementsvorm met een maandelijks bedrag. In ruil daarvoor krijg je levenslange garantie, service en een jaloersmakend design. Dat spreekt.

Pahlplatz: “Het idee ergens eigenaar van te moeten zijn is eigenlijk niet meer van deze tijd, kijk maar naar het succes van concepten als Swapfiets of het automerk Lynk & co. Een keuken is ook een product dat zich prima leent voor een dergelijk membership model. Waarom zou je nog eigenaar van een keuken willen zijn, terwijl je deze wellicht maar een paar jaar gebruikt?”

Hoe werkt het?

Still werkt met aparte modules en elementen. Wat voor appartement of huis je ook hebt, de keukens zijn in allerlei groottes te leveren. Zo kun je kiezen uit verschillende kastfronten, werkbladen en apparatuur van het hoogwaardige Duitse Gaggenau. Die laatste is ooit opgericht in het Duitse Zwarte Woud door de aristocraat Louis William, maar dat terzijde.

Een keuken gemaakt van duurzame materialen die je waarschijnlijk zullen overleven, iets dat je mag verwachten van de grotere broer Egenstill. Is er wel iets aan de hand, dan neemt Still de reparatie of vervanging op zich. Dit kost je aan de start €1.500 aan installatiekosten en een maandelijks Membership-bedrag van €150 tot en met €500. Afhankelijk van hoe groot je keuken is. Dit sluit je voor vijf jaar af.

Wil de volgende eigenaar van je huis of appartement het lidmaatschap overnemen, dan kan dat. Ook kun je de Still-keuken meeverhuizen. AIs geen van beide een optie, dan wordt de keuken teruggenomen zodat modules kunnen worden hergebruikt. Een duurzame optie als je een keuken nodig hebt, maar ook een ideale oplossing voor als je eens in de zoveel jaar toe bent aan een nieuwe look en niet wil inleveren op kwaliteit.