Bellissima: Zo ruikt je auto naar Italië

Het hoeft niet altijd een synthetische dennengeur te zijn die de luchtjes in je auto moet maskeren…

Je kent het ongetwijfeld: het papieren dennenboompje dat in menig auto (lees: taxi) aan de spiegel is geknoopt en dat een scherpe synthetische dennengeur verspreidt.

Dat moet anders, dat kan naturellemente veel beter dachten ze bij het Italiaans geurhuis Acqua di Parma. En pronto kwamen ze met de Car Diffuser. Een elegant reismaatje dat je auto in een welriekend mobiel paleisje verandert.

Design

Het parfumobject werd gecreëerd door het ontwerpersduo GamFratesi. De Car Diffuser zit in een rode cover van handbewerkt leer. De diffuser past in elk auto-interieur dankzij een eenvoudige magnetische bevestiging op het ventilatierooster. De geur wordt vervolgens verspreid via het luchtcirculatiesysteem in de auto en de eenvoudige schuifknop op de diffuser.

Kies & klik

Er is een achttal navulverpakkingen, dus voor elke rit of elk jaargetijde is er een passend parfum te vinden. Je kunt kiezen uit Buongiorno, La Casa sul Lago, Oh, l’Amore, Aperitivo in Terrazza, Arancia di Capri, Fico di Amalfi en Mirto di Panarea.

Het paradepaardje is de geur Luce di Colonia. Deze is gebaseerd op de Colonia, de wereldberoemde cologne van het Italiaanse huis. Licht en zonnig dankzij sinaasappel en citroen, subtiele bloemige accenten en houtnoten.

Kortom je auto ruikt in no time naar zonovergoten Italiaanse landschappen. Meer over Acqua di Parma vind je hier. En hier.