Adam Driver’s horloge steelt de show op rode loper in Cannes

Old school Hollywood strijkt neer in Cannes.

Als één van de oudste filmfestivals ter wereld hoort Cannes ongetwijfeld tot de meest prestigieuze, met een brede selectie aan films. Een platform voor zowel gevestigde filmmakers als opkomend talent, om hun werk aan een wereldwijd publiek te presenteren.

Adam Driver beklom de trappen van het Filmfestival van Cannes. De grootheid naast hem: regisseur Francis Ford Coppola. Samen met de cast presenteerden ze Megalopolis. De langverwachte speelfilm waarvoor de 85-jarige regisseur grote financiële risico’s nam. Hij zou een groot deel van zijn wijngaard hebben verkocht om deze film, die een budget van $120 miljoen heeft, te kunnen financieren.

En zal het lonen? Dat valt nog te bezien, want de meningen lopen uiteen van een ‘ramp’ en ‘mislukt’ tot een ‘openbaring’ en ‘grandioos filmmaken’. Is dat niet precies het effect dat kunst moet hebben? In Nederland moeten we nog even wachten op de release, want tot op heden is er nog geen distributeur voorhanden. Maar verwacht ‘m ergens richting einde jaar.

Terug naar de rode loper, daar zagen we de regisseur en hoofdrolspelers van dichtbij. Van Francis Ford Coppola, Laurence Fishburne, Aubrey Plaza en Talia Shire (dé Adrian Pennino uit Rocky) tot Shia LaBeouf en dus Adam Driver.

Lees ook: Hét horloge van de 80's is terug

Driver, altijd gedistingeerd, had voor deze premiere een ​​klassieke witte smoking uitgekozen. Allemaal van Burberry. Om de look af te maken koos hij voor Piaget.

Om precies te zijn zat de Piaget Polo Date (€33.300) om de pols van de 42-jarige Amerikaanse acteur. Dit horloge heeft een 42mm roségouden kast met een chocoladebruine gestreepte wijzerplaat en een datumvenster op ‘zes uur’. De eveneens bruine band is van alligatorleer. Dit ultradunne Piaget horloge (9,4 mm dik) wordt aangedreven door het Manufacture 1110P mechanische uurwerk dat een gangreserve van 50 uur biedt.

En voor de ochtend na de avond ervoor was de acteur in een meer relaxte zomerse sfeer. De mouwen van zijn linnen overhemd opgestroopt, zodat we een sportieve stalen Piaget Polo Chronograph (€21.300) met een pandagroene wijzerplaat konden spotten.