Wat een vrouw (zoals Christina) van jou verlangt

Whisky bestellen mag, en lonken ook, maar werk wel aan je woordenschat. Actrice Christina Hendricks heeft 12 adviezen waar we allemaal wat aan hebben.

christina hendricks mad men
Entertainment
Creatief met stofzuigen
Door Redactie
Entertainment
typhoon
Wat we kunnen leren van Typhoon
Door Arno Kantelberg

1. Onderschat nooit de kracht van je eigen geur

“Elke vrouw is met een man omdat ze van zijn geur houdt. Als een vrouw je een paar dagen niet heeft gezien, en ineens ben je weer dichtbij, begint ze te zwijmelen. Geur is bedwelmend.”

2. Een vrouw onthoudt altijd wat je zegt over het lichaam van een andere vrouw

“Als jij over een vrouw zegt dat ze aantrekkelijk is – dat kan iemand op kantoor zijn, of gewoon op straat – dan gaat die opmerking een kluis in om daar voor altijd te blijven. Die opmerking wordt gecategoriseerd onder ‘Vrouwen die hij aantrekkelijk vindt’. 

Dat doen we om te weten wat jij aantrekkelijk vindt. Tot op zekere hoogte zullen we ons hierop aanpassen. Het gaat erom dat een vrouwen wil begrijpen wat haar man leuk vindt.”

3. We onthouden ook alles wat je zegt over ons lichaam

“Ja, zowel de positieve als de negatieve opmerkingen. Die uitspraken worden allemaal opgeborgen in dat ene kluisje. We onthouden zelfs wanneer je de opmerking maakte, en wat je op dat moment aan had – elk detail.”

christina hendricks mad men

4. Draag geen driekwart broek

“Zo’n broek met pijpen die eindigen ergens halverwege je knie en je kuit, dat is de meest beschamende broek ter wereld. Geen enkele vrouw houdt ervan.”

5. Hou de deur voor haar open

“Of bied je jas aan als het koud is. Als je dit soort dingen doet, praat ze erover met haar vriendinnen. Ze zal hierdoor het gevoel krijgen dat ze speciaal is, belangrijk. Vervolgens wordt jij ook belangrijk omdat ze erover vertelt.” 

6. Onthou wat ze leuk vindt

“Toen ik nog niet zo lang aan het daten was met mijn man, had ik een soort fascinatie voor circussen en clowns en dat soort zaken. Ongeveer een maand na onze eerste date, kocht hij een prachtig fotoboek van een circus uit de jaren dertig. Ik dacht: ik heb het hier een paar weken geleden even over gehad, maar hij lúisterde echt, en hij is op zoek gegaan naar dit cadeau voor mij. Ik vond het zo geweldig dat ik spontaan begon te huilen. Waar hij weer van schrok.” 

7. Bestel whisky

“Omdat whisky sexy is, een mooie kleur heeft, een goeie geur… Whisky is het indrukwekkendste drankje dat je kunt bestellen.”

Two Men Having Drinks

8. Klaag nooit over onze vriendinnen

“Zelfs als wij wél over vriendinnen klagen, moet jij dat niet doen.  Niet omdat wij hier door gekwetst worden, maar omdat het bijdraagt aan de frustratie die we al hebben over die vriendinnen.”

9. Gebruik het woord ‘slipje’ 

“Omdat niemand dat meer doet. Terwijl het zo’n sexy en stout woord is, en een beetje meisjesachtig. Zeg het vaker!” 

10. Lonken mag

christina hendricks mad men

“Maar niet naar onze borsten. Mannen die naar onze borsten staren, zijn nooit mannen tot wie we ons aangetrokken voelen.”

11. Weet dat er meer woorden zijn dan ‘mooi’

“Als een vrouw aan jou vraagt hoe ze eruit ziet, dien je over een grotere woordenschat te beschikken dan alleen ‘mooi’. Suggesties: stralend, charmant, betoverend…”

12. Het huwelijk verandert weinig

“De enige manier waarop een getrouwde man seks krijgt, is door zijn intelligentie, zijn humor en ja, ook zijn geur. Dat zijn, kortom, dezelfde argumenten als toen je nog vrijgezel was. In het huwelijk werkt alles gewoon hetzelfde.”

Entertainment
Creatief met stofzuigen
Door Redactie
Entertainment
typhoon
Wat we kunnen leren van Typhoon
Door Arno Kantelberg