Dit zijn de custom gemaakte Air Max 95’s van Erling Haaland

Je kunt alle voetbaltrofeeën winnen die er zijn, maar je eigen customized Nike’s: dat is pas echt een overwinning.

Hij is pas 23 jaar, maar schiet alle voetbalrecords aan diggelen. De Noorse topspits Erling Haaland heeft waarschijnlijk nu al meer bereikt dan menig profvoetballer in hun hele carrière.

Vorig seizoen, in zijn debuutjaar voor Manchester City, verbrak Haaland meteen maar het record van meeste doelpunten in één Premier League-seizoen. Hij trof 36 keer doel in 35 optredens. Zodoende nam hij het record over van de nineties legends Andy Cole en Alan Shearer. Zij maakten 34 doelpunten in een tijd dat een seizoen uit 42 wedstrijden bestond.

Haaland won met Manchester City afgelopen seizoen de Premier League, Champions League, FA Cup en afgelopen augustus de Europese Supercup. Toch ontbrak er nog één prestigieuze ‘trofee’ op zijn erelijst, maar die heeft hij nu toch te pakken.

De Noor heeft nu namelijk zijn eigen Air Max 95’s gekregen. Deze zijn vervaardigd door master-customizer Lorenzo Federici, ook wel bekend als LORENZ.OG. En alhoewel het aan gort schieten van voetbalrecords vast erg fijn voelt, zal Haaland zijn ‘eigen paar’ LORENZ.OG’s zeker net zo koesteren als al die cups.

De sneakers in kwestie kwamen in een op maat gemaakte doos, die al een tipje van de sluier optilt qua kleurstelling. De bovenkant van de 95’s hebben kleur die een mix is van grijs en blauw in het kenmerkende gradiënteffect van LORENZ.OG. De basis is simpel en onopvallend zwart met grijs. Ook de tong en veters zijn zwart. Aan de binnenkant treffen we fluorescerend groen. De sticker op de doos spreekt van de kleuren zwart, grijs en ‘Lazio’.

De in Londen gevestigde creatieveling LORENZ.OG is de afgelopen jaren bekend geworden vanwege zijn “PATENTED COLORSCHEMES”. Een geheime verftechniek die resulteert in zijn unieke gradiëntpatronen. Sinds hij in 2021 de sneakerscene betrad, werkte Lorenzo al samen met Nike, Arc’teryx, OFF-WHITE en Salomon.

Meer lezen over voetbal? Klik dan hier!