Airbnb vondst van de maand: Eclipse House

Sommige mensen scrollen door een tweedehands autosite, anderen scrollen door Airbnb.

Eclipse House is volledig gemaakt van lokaal geteelde Asper-bamboe en ligt op de top van de Ayung River Gorge en biedt een prachtig uitzicht op het weelderige Balinese bos, evenals onvergetelijke zonsondergangen.

Eclipse House is opgesplitst in twee bamboehuizen – het hoofdgebouw en het pension. Elke villa is verdeeld over drie verdiepingen en beschikt over twee zeer ruime slaapkamers met eigen badkamer. Het hoofdhuis biedt een volledig ingerichte keuken, eethoek en open leefruimte met uitzicht op de tuin, het zwembad en de rivier.

Het pension-gedeelte heeft een open keuken op een lager niveau. De boomhutachtige structuur maakt gebruik van bamboe dat is gedraaid en gekruld in mooie maar onwaarschijnlijke bochten om wenteltrappen, muren en open terrassen te creëren.

Zelfs de verlichting, meubels en zelfs keukenkasten zijn van bamboe. Ga uit van een prijs van zo’n €500 per nacht, met plek voor acht gasten over vier slaapkamers.

Zoals de eigenaar zelf schrijf: “De sfeer van Eclipse House is perfect voor mensen die de verbinding willen verbreken van hun drukke stadsleven. Maak je klaar om gewekt te worden door de zon die je kamer in gluurt en de geluiden van de rivier beneden.”

Fotografie: Airbnb Eclipse House