Airbnb vondst – Folly Cabin

Begin met plannen, want je staat op het punt om serieuze reisinspiratie te krijgen.

Nu we weer een nieuw soort ‘normaal’ benaderen, waar je niet meer drie verzekeringen hoeft af te sluiten voor een eventuele lockdown, zijn vakanties populairder dan ooit. Ben je op zoek naar een unieke Airbnb en ben je in de buurt van de Amerikaanse Westkust? Check dan deze Folly Cabin.

Voor degenen die een off-the-grid vakantie willen ervaren zonder afbreuk te doen aan moderne gemakken, hoef je niet verder te kijken dan deze unieke, opmerkelijke en onconventionele hut ten noorden van Joshua Tree National Park in het zuiden van de staat Californië. Folly Cabin beschikt over twee kleine hutten van verweerd staal, waardoor de indruk wordt gewekt dat ze zijn achtergelaten in het woestijnlandschap. De Joshua Tree Folly Cabin is een Airbnb met twee slaapkamers, één daarvan is een sterrenkijksuite.

De Folly Cabin is minimalistisch van ontwerp, maar groots opgezet. Het grotere huisje is geschikt voor minimaal vier personen, maar biedt plaats aan zes personen. Het heeft een eethoek, een lounge en een keuken. Het heeft zelfs een mezzanine met een queensize bed onder een dakraam en de benedenverdieping heeft een slaapbank.

Ondertussen herbergt de kleinere hut een wateropvangsysteem en zonnepanelen, om maar wat te noemen. Het heeft ook een kamer met een strategisch geplaatst queensize bed, zodat gasten een ononderbroken uitzicht op de nachtelijke hemel hebben. Overdag verandert de kamer gemakkelijk in een dakterras.

Bovendien heeft de Joshua Tree Folly Cabin een houten terras dat is uitgerust met een ligbad, een barbecue en een vuurplaats. Het heeft airconditioning, een koelkast, tv, sleutelloze deurtoegang, led-verlichting en een smarthome-systeem dat het huis bestuurt. Dat kost dan ook wel wat, vanaf €879 exclusief kosten per nacht voor max acht personen.