Alfaholics blazen nieuw leven in Alfa Romeo GTV

Alfaholics, een in Bristol gevestigd bedrijf dat oude Alfa’s onder handen neemt, blaast nieuw leven in Italiaanse legendes.

Het familiebedrijf dat al generaties lang succes heeft, staat bekend om hun minutieuze restauraties, maar om er één te krijgen heb je geduld nodig. Er is een lange wachtlijst voor hun custom Alfa Romeo’s. Nu is er een kans om de wachtlijst te omzeilen.

Een unieke kans om een ​​sprong in het diepe te maken en deze spectaculaire Alfa Romeo GTV 2000 uit 1974 te bemachtigen is er nu bij Bring a Trailer. Het wordt gezien als de ultieme evolutie van de Alfa Romeo 105-serie, elk exemplaar wordt grondig gemoderniseerd gedurende de meer dan 3.000 uur die aan elk project is gewerkt.

De auto is gebouwd volgens de GTA-R-specificatie. Oorspronkelijk kostte het gevaarte meer dan $240.000, de bouw begon met een volledige demontage en restauratie van de donor-auto, voordat het weer werd opgebouwd met een hele reeks Alfaholics-specifieke hardware.

Afgewerkt in het rood met een custom made gemaakte zwarte lederen bekleding, wordt de build aangedreven door een Nord DOHC vier-in-lijn die door Alfaholics werd gereviseerd tot een cilinderinhoud van 2,1 liter met high performance onderdelen. De handgeschakelde vijfversnellingsbak is opnieuw gebouwd met kortere schakelmomenten, koolstofvezel motorkap en kofferbakpanelen, nieuwe schokdempers, GTA-stijl aluminium wielen, LED-koplampen, een RVS-uitlaatsysteem, sportstoelen en… airconditioning.

De veiling check je hier.

Beeld: Bring a Trailer