De best scorende series van Amazon Prime Video

Streamingdiensten zat, maar wát ga je kijken? We duiden je graag.

Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie

Met de gezonde mix van original series en oude klassiekers, heeft Prime Video meer dan genoeg content om een heel leven te vullen. Prime Video is onderhand een grote Netflix-concurrent. Genoeg te zien dus, maar de echte vraag bij elke streamingdienst blijft telkens: wát ga je kijken? Daarmee helpen wij je graag. Dit zijn de 16 beste Prime Video series, van laag naar hoog gerankt op IMDb-rating (★).

Amazon Prime Video: beste series

Good Omens (2019 – 2023) ★ 8,0

In 2019 tekenden duizenden Christelijke gelovers een petitie om de zesdelige-serie Good Omens van Netflix te halen, omdat het satanisme zou normaliseren. Helaas klopten ze aan bij de verkeerde streamingdienst: Good Omens is te zien op Prime, niet op Netflix. Wie wél is gediend van een humoristische serie over het einde der tijden is bij Good Omens aan het juiste adres. De verfilming van Neil Gaimans gelijknamige boek gaat over de engel Aziraphale (Michael Sheen) en de demoon Crowley (David Tennant).

The Terminal List (2022 – ? ) ★ 8,0

Chris Pratt speelt luitenant-commandant James Reece in de Prime Video-serie The Terminal List. Reece is uit op wraak, omdat een mysterieuze macht zijn hele eenheid heeft vermoord. Zonder zijn commando’s aan zijn zijde probeert hij de verantwoordelijke voor de moorden te vinden.

The Peripheral (2022 – ?) ★ 8,1

De Amerikaanse schrijver William Gibson is de vader van het cyberpunkgenre. In de op zijn verhalen gebaseerde Prime Video-serie The Peripheral vind je zijn genre voluit terug. Flynne Fisher (Chloë Grace Moretz) woont met haar moeder en broer Burton in het zuidoosten van de VS in de nabije toekomst, en probeert haar familie bijelkaar te houden. Tot ze met een futuristische ontwikkeling wordt geconfronteerd die het lot van de mensheid – en daarna weergeeft.

All or Nothing: Manchester City (2018) ★ 8,1

Prime heeft meerdere sport-documentaireseries gemaakt met de titel All or Nothing, zo is er ook eentje van Tottenham Hotspur en de New Zealand All Blacks. In de series krijg je een inkijkje in de wereld van het desbetreffende team, van vergaderzaal tot aan kleedkamer. De All or Nothing: Manchester City serie is echter het best beoordeeld op IMDb. Niet gek, want het voetbalseizoen in 2017/18 was recordbrekend voor Manchester City.

Reacher (2022-?) ★ 8,1

Alan Ritchson (Titans) is Jack Reacher, een The Hulk-light die toevallig net zo’n goede speurneus als Sherlock Holmes blijkt te zijn. Wanneer hij naar het kleine plaatsje Margrave in het Amerikaanse Georgia reist, wordt hij beschuldigd van een moord. Hij probeert met zijn speurneustalent zijn onschuld te bewijzen. Reacher is een makkelijke serie die niet vies is van het nodige smijtwerk, maar op zijn tijd ook een zwak heeft voor romantiek.

James May: Our Man in Japan (2020) ★ 8,3

Aandoenlijke, lieve James May, de zondebok van The Grand Tour, heeft in 2020 twee eigen bijzonder succesvolle Amazon Prime series uitgebracht. James May: Oh Cook! scoort op IMDb een trotse 7,5 en James May: Our Man in Japan een denderende 8,3. Het geheime wapen in de serie over Japan is zijn verfijnde incompetentie, want zelf weet hij eigenlijk ook vrij weinig over koken of het Aziatische land. In Our Man in Japan ontdek je dus samen met May wat voor wonderlijks Japan te bieden heeft en word je langzamerhand moe van zijn slappe doch hilarische haiku’s.

The Expanse (2015 – 2022) ★ 8,5

In The Expanse waan je je in het jaar 2200, waarin Aardlingen, Marsbewoners en ‘Belters’ permanent leven, wonen en werken in de ruimte. Voor misdaadonderzoek naar een vermiste vrouw worden twee mannen, een doorgewinterde rechercheur en de kapitein van een ruimteschip samengebracht. Het doel: een queeste door het zonnestelsel, met als eindpunt het grootste complot ooit aan het licht te brengen.

Bosch (2016 – 2021) ★ 8,5

LAPD-rechercheur Harry Bosch (Titus Welliver) wordt verdacht van het neerschieten van een moordenaar, terwijl hij werkt aan een cold case. Terwijl hij struggelt met het juridisch systeem waarvan hij zelf deel uitmaakt, wordt hij verliefd op collega Julia Brasher (Annie Wersching). Bosch is een Amazon Prime Video-serie die is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Michael Connelly.

The Last Narc (2020) ★ 8,5

The Last Narc is een vierdelige documentaireserie over de moord op de Amerikaanse DEA-agent Enrique ‘Kiki’ Camarena, die naar Guadalajara verhuisde om Félix Gallardo’s drugskartel op te rollen. Dat ging, zoals je kan verwachten van drugsbaronnen, niet zonder slag of stoot. Uiteindelijk wordt Camarena opgepakt, gemarteld en zelfs vermoord door het kartel. In The Last Narc zie je hoe het onderzoek naar deze liquidatie leidt tot veel grotere complotten dan eerst gedacht.

Mr. Robot (2015-2019) ★ 8,6

Rami Malek (Bohemian Rhapsody, No Time To Die) speelt Elliot Alderson, een IT-beveiligingsspecialist die de nodige problemen heeft. Overdag werkt hij bij een internetbeveiligingsbedrijf, maar ’s nachts gebruikt hij zijn hackerskunsten op een andere manier. Hij wordt benaderd door de mysterieuze ‘Mr. Robot’ (Christian Slater), die Elliot vraagt om lid te worden van een hackersteam genaamd ‘fsociety’. Daarmee wil hij het internetbeveiligingsbedrijf vernietigen om mensen te bevrijden van al hun schulden.

Invincible (2021 – ?) ★ 8,7

The Walking Dead-acteur Steven Yuen ging voor Prime Video’s Invincible wederom de samenwerking aan met de comicbook maker van het zombieverhaal. Het geanimeerde Invincible draait om de 17-jarige Mark Grayson, een doodgewone tiener die toevallig de meest krachtige superheld als vader heeft. De 8 afleveringen van het eerste seizoen zijn ingesproken door een sterrencast van jewelste, waaronder Sandra Oh, Zazie Beetz, Gillian Jacobs, Mahershala Ali en Seth Rogen.

The Marvelous Mrs. Maisel (2017- ?) ★ 8,7

The Marvelous Mrs. Maisel vertelt het verhaal van Miriam Maisel (Rachel Brosnahan). Zij is een jonge Joodse gezinsvrouw uit de jaren ’50, die haar leven tot in de puntjes heeft uitgedacht. Totdat haar man vreemdgaat en een einde maakt aan hun huwelijk. De avond waarop ze dit nieuws te horen krijgt, komt ze er in een wilde escapade achter dat ze een talent heeft voor stand-up komedie. Ze pakt de talentontdekking met beide handen aan en in de Prime Video serie zien we hoe zichzelf tot zelfstandige én komische vrouw ontpopt.

The Boys (2019- ?) ★ 8,7

Prime-serie The Boys is gebaseerd op een comicreeks waarin superhelden echt zijn, maar toch niet zo ‘super’ blijken. De helden zijn geen moraal superieure goeddoeners die alles over hebben voor de mensheid, maar juist gebrekkige mensen die volledig worden geconsumeerd door hun krachten. The Boys is een zwarte komedie met in de hoofdrollen onder andere Karl Urban (Star Trek) en Anthony Starr (The World’s Fastest Indian).

Fleabag (2016-2019) ★ 8,7

Het met meerdere Emmy’s bekroonde Fleabag is één van de beste series op Prime Video, vooral het tweede seizoen scoort goed. De Londense Fleabag is een seksverslaafde dertiger, die met de een na de andere man naar bed gaat bij gebrek aan een beter doel in haar leven. Ze worstelt onder andere met een slecht runnend cavia-café en haar relaties met haar emotioneel afwezige vader (Bill Paterson), overspannen zus (Sian Clifford) en ronduit frustrerende stiefmoeder (Olivia Colman). Daarnaast dealt ze met het feit dat haar beste vriendin er niet meer is. Fleabag is een confronterend verhaal over hoe het leven niet altijd gaat zoals je zou willen, maar hoe het in ieder geval een lach te voorschijn weet te toveren.

The Grand Tour (2016- ?) ★ 8,7

Nadat de BBC het contract van Top Gear-hoofd Jeremy Clarkson beëindigde, besloot hij met de andere twee presentatoren van het succesvolle autoprogramma (Richard Hammond en James May) zijn carrière bij Prime Video voort te zetten. Zo ontstond in 2016 The Grand Tour, het autoprogramma waarbij de mannen nagenoeg dezelfde layout als Top Gear aanhouden. Het trio bezoekt exotische landen, test (bijzondere) voertuigen uit en maakt de slechtste en droogste grappen mogelijk. Al met al een heleboel vertier.

Clarkson’s Farm (2021- ?) ★ 9,0

Clarkson’s Farm is zonder twijfel een van onze favoriete Prime Video series en de torenhoge IMDb-rating beaamt dat we niet de enige enthousiastelingen zijn. In de serie documenteert Jeremy Clarkson de opbouw van zijn eigen semi-professionele boerderij in de Britse Cotswolds. De beste man begint totaal onbezonnen aan het project en gaandeweg komt hij erachter dat boerderijwerk niet zonder obstakels te beoefenen is. Van (Lamborghini-)trekkers tot aan pasgeboren lammetjes en van mislukte oogsten tot aan boeren-vriendschappen; het ontwapende verhaal heeft ’t allemaal.

Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie

One thought on “De best scorende series van Prime video

Comments are closed.