Amazon’s Citadel moet dé nieuwe streaminghit worden

Aan het budget zal het niet liggen, met ruim $250 miljoen.

De gebroeders Russo zijn momenteel twee van Hollywoods meest invloedrijke en veelgevraagde makers. Dat is vooral te danken aan de monsteropbrengsten van hun Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Sinds Marvel hebben ze bij verschillende streamingdiensten hun kunsten laten zien (Netflix’ The Gray Man).

Nu proberen de Russo’s dat succes te herhalen met de spionagethriller Citadel voor Amazon Prime Video, dit keer in de vorm van een zevendelige serie.

Citadel wordt gepresenteerd als een groots spektakel met grote sterren, zoals je kunt zien in de trailer hieronder. De serie draait om het onafhankelijke wereldwijde spionageagentschap Citadel, dat is vernietigd door het syndicaat Manticore. Bij de val van Citadel werd het geheugen van elite-agenten Mason Kane (Richard Madden) en Nadia Sinh (Priyanka Chopra Jonas) gewist toen ze ternauwernood hun leven konden redden tijdens de laatste operatie.

Sindsdien houden ze zich verborgen en bouwen een nieuw leven op, zich niet bewust van hun verleden. Totdat Mason wordt opgespoord door zijn voormalige Citadel-collega, Bernard Orlick (Stanley Tucci), die zijn hulp hard nodig heeft om te voorkomen dat Manticore een nieuwe wereldorde vestigt.

De trailer is explosief en visueel verbluffend, gecombineerd met het soort humor dat je verwacht van de makers die hun sporen hebben verdiend in het Marvel Cinematic Universe. Gecombineerd met wat John le Carré en Bourne-achtige spionage tradities.

Vorig jaar werd gemeld dat Citadel de op één na duurste televisieserie ooit was geworden, na Prime Video’s Lord of the Rings-serie: Rings Of Power. Met een budget van ruim $250 miljoen is het een grote gok van Prime Video, maar ze geloven erin. Op basis van het eerste seizoen, zal Prime namelijk ook internationale spin-offs lanceren. Die al reeds in productie zijn in Italië, India en binnenkort in Mexico.

Citadel is vanaf 28 april te zien op Amazon Prime Video