Amsterdam door andere ogen

Meer dan 100 hotspots in deze nieuwe, esthetisch prachtige stadsgids (die wel in het Engels is).

Als je van plan bent om Amsterdam met een bezoekje te vereren, kun je de bekende plekjes aflopen en afvinken. Wat je ook kunt doen: het 408 pagina’s (!) dikke Amsterdam – the gloobles guide aanschaffen en met dat boekwerk in de hand nog originelere spots opzoeken.

De Amsterdam-editie moet de eerste worden in een serie stijlvolle city guides onder de paraplu van gloobles, een online platform dat zich even informatief als stijlvol manifesteert. De papieren gids voor Amsterdam heeft dezelfde esthetische uitstraling als de site.

Amsterdam – the gloobles guide is opgedeeld in negen hoofdstukken die elk een eigen wijk analyseren (Centrum, Grachtengordel, Oud-Zuid, Noord, etcetera). In totaal tref je meer dan honderd hotspots aan in deze gids, van knusse familiewinkeltjes tot high end hotelbars en binnentuinen.

Er is een extra hoofdstuk opgenomen voor de bezoeker die ook buiten de stad op avontuur wil, en er zijn routes voor zowel de wandelaar als de fietser. De teksten zijn in het Engels, dat wel. Het boekwerk en het platform richten zich vooral op de buitenlandse toerist. Maar goed, we zijn allemaal wel ooit een buitenlandse toerist.

Als je zelf in Amsterdam woont, en wellicht enigszins blasé bent geworden door al die hotspots om je heen, dan is Amsterdam – the gloobles guide dé manier om de liefde weer aan te wakkeren. Soms heb je andere ogen nodig om de schoonheid ergens opnieuw in te zien.

Amsterdam is a city like no other. Canals weave in and out as seamlessly as the balletic bicyclists, and there is truly never a dull moment here. No matter the time of day, no matter the time of year, the city is cloaked in a particular, painterly light that has both travellers and locals scrambling for their phones to capture that perfect shot. Echte Amsterdammers are stylish yet approachable, serious yet quick to chuckle or wave you over to join them for a sip of jenever.’

Stephanie Rappard, oprichter the gloobles

Amsterdam The Gloobles Guide (paperback, 408 pagina’s) – €24,99