Pick your party tijdens Amsterdam Pride

Nog nooit waren er zoveel – fijne – events tijdens Amsterdam Pride. Kies er maar eentje uit.

Tropikali Sunset
Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie

28 juli > INK goes PINK

Voor de zevende keer trapt INK Hotel Amsterdam de Amsterdam Pride onofficieel af met de Don’t stop until your’re proud-party. Het hotel aan de Nieuwezijds Voorburgwal transformeert – letterlijk – van INK naar PINK.

Er is een speciaal voor de gelegenheid ingerichte INKlusivity-suite en het restaurant serveert een aangepast Pink Chef’s Menu. Het feest is vrij toegankelijk en er is een welkomstdrankje, maar vol is vol. 

Locatie: Nieuwezijds Voorburgwal 67 (check hier)

29 – 31 juli > Milkshake

Milkshake festival

Alweer de elfde editie van het kleurrijkste dance-festival van Nederland, met dit jaar in het Amsterdamse Westerpark negen verschillende podia met uiteenlopende artiesten, met uiteraard ook good old dj-guru Joost van Bellen.

Locatie: Westerpark (check de website)

5 – 6 augustus > Amstelveld Pride

De gemeente Amsterdam wil af van het Amstelveld als epicentrum van de Pride. Het zou dus weleens de laatste keer kunnen zijn dat je in hartje Amsterdam terecht kunt. Op vrijdag 5 augustus wordt er de HeBiHo gehouden, Amsterdams grootste VrijMiBo, tevens de kick-off van het tweedaagse feest (met onze favoriete DJ Wannabeastar).

Op zaterdag 6 augustus wordt hier Our Love 2022 gehouden, met nog meer muziek, dans en drank. Meer informatie vind je op deze speciale Facebook-pagina

Locatie: Amstelveld

1 – 7 augustus > Pride Poké Bowl

Poké Perfect

Voor de innerlijke mens: bij Poké Perfect kun je in de eerste week van augustus terecht voor een kleurrijke Pride Bowl. De bowl staat bij alle Poké Perfect-filialen in Amsterdam op het programma, maar tijdens de Canal Parade lijkt de vestiging aan de Prinsengracht de meest uitgelezen plek.

Locatie: Prinsengracht 502

3 augustus > Het Magische Bal

Tolhuistuin

Kinderfeest tussen 14:00 en 16:00 uur in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord met prinsen in glitterjurken, prinsessen met baarden en koninginnen met pruiken – in de categorie jong geleerd, oud gedaan. 

Rondom dit Magische Bal organiseert de Tolhuistuin vanaf 30 juli meerdere pride-gerelateerde evenementen, waaronder een queer boekenmarkt.

Locatie: Tolhuistuin, IJpromenade 2

6 augustus > Mariposa Festival

Mariposa Festival

Na de Canal Parade kun je, vanaf 16:00 uur, in Amsterdam-Noord terecht voor een afterparty tijdens de eerste editie van het Mariposa Festival. De naam (mariposa is Spaans voor vlinder) is niet toevallig gekozen: eenieder die uit zijn cocon is getreden kan de vleugels nog lekker even laten wapperen. Voor de liefhebbers van housemuziek en jungle vibes.

Locatie: IJland, Tt Vasumweg 171 (er kan worden aangemeerd met de boot) – kaartjes koop je hier.

28 augustus > Tropikali Sunset

Festival op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord dat als afsluiter van de pride-zomer geldt. Met een diverse, internationale line up, onder wie Carlos Valdes en Shug la Sheedah. 

Locatie: NDSM Plein 102 (koop kaartjes hier)

En overnachten doe je hier:

Room Mate Aitana

Gedurende drie dagen kun je bij boetiekhotel Room Mate Aitana (****) terecht voor de Milkshake Experience Package. Dit pakket is inclusief pre-party, meet & greet, ontbijt en goodie bag. Na een dolle dag milkshaken kun je je dus hier weer in alle rust opladen.

Locatie: IJdok 6 (check hier)

Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie