Van een overdadige sterren line-up voor ‘Amsterdam’ tot Clooney versus Roberts

De zes trailers die je dit weekend zeker even moet checken.

Een bescheiden, maar breed aanbod van nieuwe trailers. Met daarin de nieuwste bioscoop- en tv-releases. We gaan divers: van Christian Bale die nu eens redelijk herkenbaar is tot een indrukwekkende Viola Davis in The Woman King en jeugdsentiment met Clerks III.

Ticket to Paradise – vanaf 29 september in de bioscoop

Romcom-fans verenig u, want er is er weer één aanstaande met film royalty. Het is zes lange jaren geleden dat Julia Roberts en George Clooney voor het laatst tegenover elkaar stonden in Money Monster en bijna twee decennia sinds ze dat deden in Ocean’s Twelve. De trailer van Ticket to Paradise laat niet veel aan de verbeelding over, want je lijkt zo ongeveer de hele film te zien in de trailer. Roberts en Clooney spelen twee gehate exen die worden gedwongen om hun krachten te bundelen om hun jonge verloofde dochter van een zeker onheil te redden.

The Woman King – vanaf 13 oktober in de bioscoop

Het historische epos vertelt het bijzondere verhaal van de Agojie, een volledig vrouwelijke krijgerseenheid die het Afrikaanse koninkrijk Dahomey beschermden in de 19de eeuw en bekend stonden om hun vechtkunst en heldhaftigheid. In de film, gebaseerd op ware gebeurtenissen, volgen we de reis van generaal Nanisca (Oscar-winnaar Viola Davis). Zij stoomt een volgende generatie krijgsters klaar voor de strijd tegen een nieuwe vijand. Viola Davis, John Boyega en Lashana Lynch leiden de sterrencast. En als de Agojie je deed denken aan het vrouwelijke leger van Marvel’s Black Panther, dan zit je goed – de Agojie inspireerde de Dora Milaje-krijgers.

Amsterdam – vanaf 3 november in de bioscoop

Je kunt beter de trailer bekijken, want over een samenhangend verhaal kunnen we je nog niet echt veel vertellen. David O. Russell’s nieuwste film belooft een fascinerend en rijk ingewikkeld verhaal dat op briljante wijze historische feiten met fictie verweeft. Het misdaadepos gaat over drie goede vrienden die zich in het middelpunt bevinden van één van de meest schokkende geheime complotten in de Amerikaanse geschiedenis. De schijnbaar onuitputtelijke sterrencast bestaat onder meer uit Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Andrea Riseborough, Anya Taylor-Joy, Chris Rock, Matthias Schoenaerts, Michael Shannon, Mike Myers, Taylor Swift, Zoe Saldana, Rami Malek en Robert De Niro.

Clerks III – vanaf september

Het is meer dan 15 jaar geleden sinds de laatste Clerks-film, maar nu zijn Kevin Smith en vrienden terug om de trilogie af te maken. In de eerste trailer voor Clerks III, besluit Randal Graves (Jeff Anderson) dat het tijd is om een eigen film te maken. De film volgt het originele duo uit Kevin Smith’s indiefilm uit 1994, Randal and Dante (Brian O’Halloran), samen met vrienden Elias (Trevor Fehrman), Jay (Jason Mewes) en Silent Bob (Smith).

See How They Run – vanaf dit najaar

Er is een nieuw detective duo. Eén die door de mistige straten van het oude Londen rennen. Saoirse Ronan en Sam Rockwell spelen de hoofdrol in See How They Run. Het belooft een soort Cluedo-achtig mysterie, dat ook doet denken aan Agatha Christie en de veelgeprezen drama-komedie Knives Out van Rian Johnson uit 2019. De eerste beelden laten het publiek kennismaken met Rockwells doorgewinterde inspecteur Stoppard en Ronans gretige rookie Constable Stalker. Twee inspecteurs die een moord onderzoeken in het West End theaterdistrict van Londen in de jaren vijftig.

Thirteen Lives – vanaf 17 november in de bioscoop

Ron Howard (Apollo 13, Rush) nieuwste film is een waargebeurd drama. Toen in 2018 de ogen van de wereld op Thailand gericht waren, waar een jeugdvoetbalteam en hun coach vastzaten in een ondergelopen grot met weinig hoop op redding. Wat een vreugdevolle excursie had moeten zijn, werd een strijd op leven en dood om de jongens en hun coach veilig naar buiten te krijgen. In de eerste trailer zien we een internationaal team van experts (met onder meer Viggo Mortensen en Colin Farrell).