Retro-console is officieuze Game Boy-opvolger

Retro-consoles blijven onweerstaanbaar. Er lijkt er elke maand wel een uit te komen, daarom aandacht voor de Analogue Pocket.

Een nieuwe gadget die duidelijk is geïnspireerd door de Game Boy. De retro-handheld kan Game Boy-, Game Boy Color- en Game Boy Advance-games spelen, met support voor de Game Gear, Neo Geo Pocket Color en de Atari Lynx via adapters die je los kunt kopen.

De Analogue Pocket heeft een 3,5 inch kleurscherm die 10 keer de resolutie heeft van de originele Game Boy, dus de games zien er extreem scherp uit. Verder zie je naast de D-pad en gewone knoppen ook nog twee shoulder buttons voor extra functionaliteiten.

Muziekfans kunnen ook los met de gadget en ‘m omtoveren tot een sequenzer en synthesizer. Om ‘m alle functionaliteiten te geven van nu, kun je de Analogue ook in een dock zetten en via de HDMI-aansluiting verder spelen op je tv.

Retro-gaming is historisch gezien een niche-subcultuur van de game-industrie, met een toegewijde fanbase van gamers. Analogue is een onbetwistbare legende in het wereldje, en het is duidelijk dat het team vol retro-gamingfans zit. Sinds 2011 maakt het bedrijf consoles en gadgets.

Met de release van de Analogue Pocket in 2019 maakten ze, naar eigen zeggen, de ultieme handheld. In de jaren 90 waren transparante consoles en controllers ongeveer net zo alomtegenwoordig als Pokémon, en om die nostalgische look vast te leggen, kondigen ze de Analogue Pocket aan: de Transparent Limited Editions, met zeven kleurrijke (en transparante) versies van de originele handheld.

Wat betreft de kleuren kun je kiezen tussen regulier transparant, smokey, rood, blauw, oranje, groen en paars. Vorig jaar ontving de Analogue Pocket nog een Red Dot Design Award. Verwacht, net als de andere Analogue ‘drops’, dat ze snel uitverkocht zijn.

De Analogue Pocket: Transparent Limited Editions in alle zeven kleuren komen uit op 29 september voor zo’n €250, inclusief belastingen en invoer.