Andrew Scott spint een web van leugens in ‘Ripley’

De eerste volledige trailer van Netflix’ Ripley zit vol met Andrew Scott’s charisma, zij het met een duistere rand.

Andrew Scott speelt oplichter Tom Ripley in de nieuwe Netflix-serie Ripley, die op 4 april in première gaat. De nieuwe trailer hieronder laat zien tot hoe ver Ripley gaat om de klus te klaren.

De limited series is gebaseerd op de succesvolle Tom Ripley-romans van Patricia Highsmith. Ripley wordt ingehuurd door een rijke man om naar Italië te reizen om te proberen zijn zwervende zoon ervan te overtuigen naar huis terug te keren. Ripley neemt de opdracht aan, de eerste stap in een complex leven vol bedrog, fraude en moord.

Andrew Scott staat op dit moment nogal ‘in the picture’. De acteur die voor het eerst opviel in Sherlock als aartsvijand Moriarty en later voor velen onweerstaanbaar werd als de ‘Hot Priest’ uit Fleabag, speelt op dit moment in het steengoede en zeer ontroerende All Of Us Strangers (vanaf 25 januari in de bioscoop).

Over iets meer dan een maand kun je ‘m weer bewonderen. Oorspronkelijk gemaakt voor Showtime, maar door een tussentijdse verkoop is ‘ie gewisseld tussen de streamers.

De serie, geregisseerd en geschreven door Steven Zaillian, die onlangs Martin Scorsese’s The Irishman schreef en HBO’s onvolprezen The Night Of, volgt Scott’s Ripley, beschreven als ‘een oplichter die begin jaren zestig langs New York en Italië schraapte’.

Samen met Scott, die ook producer is van de show, zullen Johnny Flynn en Dakota Fanning de andere hoofdrollen voor hun rekening nemen. Flynn speelt Dickie Greenleaf, de ‘zoon’ die het slachtoffer wordt van Toms plannen, terwijl Fanning Marge Sherwood speelt, Dickie’s vriendin die Tom begint te wantrouwen.

Het boek is de afgelopen jaren vele malen verfilmd. Dit omvat een Franse bioscoopversie genaamd Only the Sun Was Witness uit 1960 met Alain Delon in de hoofdrol als Tom Ripley. In 1999 volgde een verfilming die vandaag de dag nog steeds bekend is, met de titel van het boek: The Talented Mr. Ripley. In de hoofdrollen Matt Damon, Jude Law en Gwyneth Paltrow. De film ontving vijf Oscar- en vijf Golden Globe-nominaties, maar bleef bij beide prijsuitreikingen met lege handen achter.

John Malkovich zie je overigens ook in de trailer, in een nog onbekende rol. Malkovich speelde in 2002 een oudere Tom Ripley in Ripley’s Game. En Anton Corbijn is op dit moment bezig met zijn nieuwe speelfilm Switzerland, een film over Ripley-schrijver Patricia Highsmith, met Helen Mirren in de hoofdrol.

De achtdelige Ripley zie je vanaf 4 april op Netflix. De uiterst sfeervolle trailer, vol noir-invloeden zie je hieronder.