Laat je auto eens naar dandy ruiken

Voor je het weet is het 19 juni: vaderdag. Voor de man die alles al heeft is er ruitenwisservloeistof met een parfumgeur.

De scherpe synthetische geur die ruitenwisservloeistof heeft, stuitte Yvo van Regteren Altena behoorlijk tegen de borst. Dat moest toch beter kunnen! In zijn queeste om de wereld een welriekende plek te maken, ontwikkelde de dandyeske eigenaar van het Nederlandse parfumhuis YVRA dan ook een alternatief.

Dat is L’Essence de L‘Automobile. Een ecologisch verantwoorde autoruitvloeistof die de geur van een luxe parfum heeft. Een musthave dus voor de man die de lat hoog legt – ook onder de motorkap.  

Potent

Rubirosa met de steenrijke Barbara Hutton

L’Essence de L’Automobile 1965 heeft de geur van het YVRA parfum L’Essence de Flamboyance. Deze geur is geïnspireerd op de roemruchte playboy Porfirio Rubirosa. In de jaren vijftig en zestig was deze levensgenieter de evenknie van Don Juan en Casanova. Rubirosa – zijn bijnaam was Mr. Ever Ready – had talloze verhoudingen met ‘s wereld mooiste vrouwen en trouwde enkele malen met steenrijke erfgenames. Dat kwam goed uit, want hij had geld nodig voor zijn prijzige hobby’s, waaronder autoracen en vliegtuigen verzamelen.

Porfirio Rubirosa en zijn Ferrari 166MM/53 spyder

Van Regteren Altena heeft deze legendarische figuur vertaald in een potent parfum met veel citroen, peper en hout. En ook de ruitenwisservloeistof heeft deze stevige maar frisse geur.

“For spoiled drivers only.”  

Een fraai vormgegeven jerrycan met 2500 ml L’Essence de L‘Automobile 1965 Scented Screenwash kost €45.