James Cameron’s Avatar 2 is bijna hier… eindelijk

Slechts vijf films hebben ooit $2 miljard verdiend aan de box office. De meeste van deze borduren direct door op het succes en pompen er een snelle sequel uit om nog eens honderden miljoenen binnen te harken. Er is een uitzondering. Zoals James Cameron’s Avatar.

Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie

Het epische avontuur uit 2009 in de wereld van Pandora leek op zichzelf misschien een compleet geheel, maar in andere opzichten had het een wijde wereld van CGI en motion capture geopend waar miljoenen bioscoopgangers niet konden wachten om naar terug te keren.

Nu, na meer dan tien jaar wachten, is de eerste trailer van Avatar: The Way of Water eindelijk uitgekomen. Toen we Pandora voor het laatst verlieten, had Jake Sully (Sam Worthington), een mens, zijn geest net permanent overgebracht naar zijn Na’vi-avatar op Pandora, nadat hij verliefd was geworden op Neytiri (Zoe Saldana), de troonopvolger van de Omaticaya-stam.

De korte teaser trailer brengt Jake en Neytiri terug, veertien jaar na de gebeurtenissen in de eerste film. Ze zijn ouders in een vredig Pandora. Die vrede zal echter niet duren, aangezien de mensen terug zijn om de planeet te kwellen, wat leidt tot een nieuwe confrontatie. De trailer onderstreept ook hoe het vervolg in het teken staat van een nieuwe generatie, waardoor de zoon van Jake en Neytiri in de schijnwerpers komt te staan ​​en hem de leiding geeft over een nieuw avontuur.

Baanbrekend

De nieuwe trailer laat zien hoe 20th Century Studios (onderdeel van Disney) kosten noch moeite heeft gespaard bij de ontwikkeling van Avatar 2. Hoewel de eerste film behoorlijk wat spannende actiescenes had, was één van de belangrijkste redenen die Avatar tot een kaskraker maakte, de innovatieve benadering van 3D en CGI, waardoor het publiek het gevoel kreeg dat ze in de film zaten.

De sequels kunnen het zich niet veroorloven minder verbluffend te zijn. Het lijkt ons een lastige opgave, maar je ziet toch duidelijk een stap in de manier waarop de wereld is vormgegeven en de nóg meer natuurlijk aandoende CGI. Kenners complimenteren vooral de onderwaterscenes die baanbrekend beloven te worden.

8x Vertraagd

Afgaande op de korte teaser is het moeilijk te zeggen wat het plot precies zal inhouden in deze aanstaande film, we weten alleen dat dit de eerste is van vier vervolgdelen. Lijkt ons wat veel, maar we wachten geduldig af. Na in totaal acht vertragingen (tot nu toe), is de bioscooprelease van Avatar: The Way of Water eindelijk gepland voor 14 december van dit jaar. De drie sequels zullen naar verwachting om het jaar verschijnen.

Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie