Robbie en Pitt omarmen decadent 20’s Hollywood

Babylon volgt de opkomst en ondergang van een groep dromers met buitensporige ambitie en extravagante overdaad’.

Babylon is geschreven en geregisseerd door Damien Chazelle, met in de hoofdrollen Brad Pitt, Margot Robbie en Diego Calva. De film speelt zich af in het Los Angeles van de jaren 1920. Verder zien we ook onder meer Tobey Maguire, Jean Smart en Flea van de Red Hot Chili Peppers in deze film over de opkomst en ondergang van diverse personages in een tijdperk van decadentie in het vroege Hollywood.

Alle remmen los

Na Whiplash, La La Land en First Man, lijkt Babylon Chazelle’s meest extravagante film te worden. Tijdens de lancering op het Toronto International Film Festival zei de 37-jarige regisseur er het volgende over: “Na de rust van First Man wilde ik iets luidruchtigs maken. Met Babylon jongleer ik het grootste aantal rollen dat ik ooit op een script heb losgelaten. Alle personages zijn fictief, maar geïnspireerd op composities van echte mensen. Met aardig wat remmen los.”

Dat lijkt een understatement, want de trailer opent met een shot van Margot Robbie die zo ongeveer cocaïne snuift van het Paramount-logo. Het uitgestrekte ensembledrama voert het publiek terug naar de Gouden Eeuw van Hollywood, een cruciaal moment waar stomme films plaatsmaakten voor talkies (à la The Artist) en de entertainmentindustrie genoot van hedonisme, zoals blijkt uit deze twee minuut en twintig seconden.

It-Girls

Pitt en Robbie spelen Hollywoodsterren in heel verschillende stadia van hun carrière. Robbie is Nellie LaRoy, een aspirant-sterretje geïnspireerd door de It-girls van het tijdperk. Brad Pitt speelt filmster Jack Conrad, geïnspireerd door acteurs als John Gilbert, Clark Gable en Douglas Fairbanks.

Chazelle gaat dus voor episch en hij zet er vol op in: “Het basisidee was gewoon om een grote, epische film met meerdere personages te maken, die zich afspeelt in deze vroege dagen van Los Angeles en Hollywood. Toen alles nog nieuw en wild was. Ik wilde vastleggen hoe groot en gedurfd en onbezonnen en onbeschaamd die wereld was.”

Kom maar door! Babylon draait vanaf 19 januari in de bioscoop.

Lees ook: De 12 Beste Films van Brad Pitt