Cocktailbars geven twist aan 3 klassiekers voor Rum Month

De maand juli is zojuist wat draaglijker geworden.

Smaak
tequila
Wat je moet weten over tequila 
Door Arno Kantelberg
Smaak
Barbounia Restaurant
Dan halen we de zon wel hier naartoe
Door Arno Kantelberg

Rum is een veelzijdige drank, het is geen wonder dat zoveel mensen het tot hun favoriet rekenen en als vast ingrediënt in hun cocktails. Met de jaarlijkse Rum Month die onlangs van start ging, zorgt BACARDÍ traditiegetrouw voor een Caribische sfeer in deze zomermaand.

Dit jaar worden drie iconische cocktails in het zonnetje gezet. Namelijk de Piña Colada, de Mojito en de Daiquiri. Niets mis met het originele recept, maar BACARDÍ daagde drie bijzondere Amsterdamse bars uit om de klassiekers in een vernieuwend jasje te steken.

Signature Cocktails

Natuurlijk hoef je jezelf niet te beperken tot deze paar dagen als je wilt genieten van een drankje of twee – rum kan letterlijk elk moment van het jaar worden genoten. Toch raden we hier bij ModMod even een bezoek richting Amsterdam aan om deze geherinterpreteerde signature cocktails te proberen bij de drie bars hieronder.

De eerste is Bar Twentyseven (Dam 27, Amsterdam), de elegante en stijlvolle bar middenin Amsterdam. Waar wij vooral nieuwsgierig zijn naar de Tzatsiki Mojito met BACARDÍ Reserva Ocho, Griekse yoghurt, muntsiroop, komkommersiroop, limoen, zout en muntblaadjes.

Het bekroonde barmenu van de tweede aanrader is vaste waarde The Duchess (Spuistraat 172, Amsterdam). Een indrukwekkend menu, waar ze veel aandacht hebben voor traditionele klassiekers als Absint, Vermouth en Pastis. Niets minder dan iets spectaculairs maken ze dan ook van hun Daiquiri Glacé. Deze wordt bereid met BACARDÍ Carta Blanca, suikersiroop, limoensap, Thaise basilicum blaadjes, Dash sodawater, grapefruit en bitterkaviaar.

De derde bar die BACARDÍ aanraadt om de drie iconen op een nieuwe manier te ervaren is Law & Order (Voetboogstraat 4, Amsterdam). Tussen de Singel en het Rokin. Een moderne cocktailbar in een klassieke setting, waar het motto is: Bar without Bullshit. Lees: high-end dranken en old school hiphop. Net voor de pandemie geopend, maar nog steeds springlevend met voor de Rum Month onder meer de Doughnut Piña Colada. Deze bestaat uit BACARDÍ Carta Oro, doughnut shrub, kokosroom en ananas.

Zelf aan de slag? We helpen je hieronder op weg met drie recepten waarmee je niet fout kunt gaan.

BACARDÍ DAIQUIRI

INGREDIËNTEN

50 ml BACARDÍ Carta Blanca Rum

25 ml limoensap

2 theelepels extra fijne suiker

BEREIDINGSWIJZE

– Giet de suiker en het limoensap in een cocktailshaker en roer tot de suiker is opgelost

– Voeg BACARDÍ Carta Blanca Rum toe

– Vul de shaker tot de helft met ijsblokjes en voeg crushed ijs toe om de shaker te vullen

– Schud krachtig tot het geheel goed gekoeld is

– Zeef door een fijn theezeefje in een gekoelde Coupette

GLASWERK: Coupette

GARNERING: Geen

BACARDÍ MOJITO

INGREDIËNTEN

50 ml BACARDÍ Carta Blanca Rum

25 ml limoensap

12 muntblaadjes

2 theelepels extra fijne suiker

25 ml sodawater

BEREIDINGSWIJZE

– Voeg de BACARDÍ Carta Blanca Rum, limoensap, suiker en munt toe aan een highball-glas

– Druk op de munt met een barlepel om olie vrij te maken

– Voeg tot bijna aan de rand crushed ijs toe en draai met een lepel door het glas

– Top af met een scheutje club soda en meer crushed ice

– Garneer met een takje munt en een partje limoen

GLASWERK: highball

GARNERING: munttakje en partje limoen

BACARDÍ PIÑA COLADA

INGREDIËNTEN

50 ml BACARDÍ Carta Blanca Rum

25 ml ananassap

37,5 ml kokoswater

3-4 stukjes verse ananas

2 theelepels basterdsuiker

BEREIDINGSWIJZE

– Plet 3-4 stukjes ananas voorzichtig in een shaker

– Voeg het ananassap, het kokoswater en de basterdsuiker toe en roer tot de suiker is opgelost

– Voeg de BACARDÍ Carta Blanca en ijs toe en schud krachtig

– Serveer in een hurricane glas met crushed ice

– Garneer met een ananasschijfje en een ananasblad

GLASWERK: hurricane

GARNERING: schijf ananas en ananasblad

Smaak
tequila
Wat je moet weten over tequila 
Door Arno Kantelberg
Smaak
Barbounia Restaurant
Dan halen we de zon wel hier naartoe
Door Arno Kantelberg