Baden in bier – lekker & goed voor je

Hou je van bier, dan is deze unieke wellness-beleving je op het blote lijf geschreven.

Vorig jaar introduceerde Thermae 2000 in Valkenburg al wijnbaden – je leest er hier alles over. Dat was zo’n groot succes dat het wellnesscentrum besloot om hetzelfde te introduceren met bier.

Maar is baden in alcohol niet slecht voor je huid en je haar? Geen paniek: het bierbad van Thermae 2000 is niet gevuld met alcohol, maar juist met de ingrediënten die in bier zitten. Een half uur lang kun je relaxen in een jacuzzi gevuld met onder andere mout, hop, en gist. Deze ingrediënten zijn afkomstig van de in Maastricht gevestigde Brouwerij Klinker.

Baden met extra’s

Waarom zou je eigenlijk? Om te beginnen is bier rijk aan vitamine B, enzymen en antioxidanten. Allemaal bestanddelen die goed zijn voor je huid en je haar.

Ten tweede: vlak het uitzicht niet uit. Je baadt in een privéruimte in de openlucht, met uitzicht op glooiende heuvels en Limburgse boslandschappen.

Als derde: Tijdens het bad, dat 30 minuten duurt, worden drie bieren geserveerd die eveneens afkomstig zijn van het nabije Brouwerij Klinker.

Een bierbad kost €60 bij Thermae 2000 in Valkenburg, stap je met z’n tweeën in bad, dan kost je dat €100. Het openingsbeeld is van Tom Doms.