Zo wordt je badkamer geen kouwe kermis

Vijf minuten maximaal, en liefst koud (ja, duh). Maar dat betekent niet dat je van die paar minuten geen feestje kunt maken…

Nederlanders douchen volgens Milieu Centraal gemiddeld vijf keer per week en negen minuten per douchebeurt. Vooral in het begin van een douchebeurt wordt veel energie verbruikt. Wil je besparen, verkort de tijd dan tot vijf minuten douchen in totaal, zo adviseert de organisatie. Deze drie producten voorkomen dat je badkamertje een Kouwe Kermis wordt…

Warm & weldadig   

De Gentle Body Wash Oriental Soul van Depot heeft een kruidige geur dankzij negen bestanddelen waaronder patchoeli, amber, vanille, nootmuskaat, kaneel en zwarte peper. Ook uren na je douchebeurt ruik je nog even subtiel als warm mysterieus – kom daar maar eens om.

Depot is een merk dat de stijl en aanpak baseert op de sfeer bij de traditionele barbier, maar er een eigen moderne draai aan geeft. Het assortiment is breed: van werkelijk alles voor je haar, baard & snor tot geuren en huid – en lichaamsverzorging.

Hollands Glorie

Het Nederlandse Sen & Zo lanceerde onlangs een nieuwe lijn: Wild Stone. Deze serie bestaat uit drie items speciaal voor de man. Eén ervan is een product voor onder de douche. Van een gel transformeert de Wild Stone Shower Foam for Men (€8,50) tot een lekker schuim. De geur combineert bergamot, mandarijn, vanille en musk.

Dit merk Sen & Zo werd in 2016 opgericht door Esther Kruiper. Inmiddels is het verkrijgbaar bij meer dan driehonderd verkooppunten in Nederland.


De krachtcentrale

Weinig lekkerder dan de Aromatherapy Associates Revive Shower Oil. Dit is een doucheproduct waarin een aantal olies die je lichaam maximaal verzorgen, zijn gecombineerd. Maar het unique selling point is de geur. Die is afkomstig van concentraat uit jeneverbes en grapefruit. En deze combinatie geeft je ’s ochtends, of na een uitputtende workout, precies die boost die je nodig hebt.

Gebruikstip: Stap onder de douche en giet wat van de Revive Shower Oil (€36, 250 ml) in de handen. Neem even de tijd om de opwekkende geur diep in te ademen. Masseer het spul vervolgens in de huid en zie hoe het verandert in een melkachtige substantie terwijl de stimulerende aroma’s de doucheruimte vullen.

Meer douchetips vind je hier en hier.