De ballonbroek van Sam Smith

Sam Smith gooit steeds meer de remmen los. Nu met een broek waarvoor zelfs MC Hammer zich al heeft gemeld.

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 11: (EDITORIAL USE ONLY) Sam Smith attends The BRIT Awards 2023 at The O2 Arena on February 11, 2023 in London, England. (Photo by Samir Hussein/WireImage)

Bij de uitreiking van de Brit Awards ging het, uiteraard, over de prijswinnaars (vooral Harry Styles), maar het ging ook over het gemis van vrouwelijke genomineerden in de categorie Best Artist of the Year én over de entrée van Sam Smith.

Sam Smith ken je als multi-award winnende zanger van onder meer Writing’s on the wall, de titelsong voor de Bondfilm Spectre. Na diens coming out in 2019 als non-binair heeft de Britse zanger Sam Smith weinig last meer van enige remming, althans niet in diens voorkomen.

Van een gewone Engelse jongen, die in 2012 doorbrak met een klein kuifje, is Smith uitgegroeid tot de koning van de camp.

Afgelopen december droeg Smith op het jaarlijkse Jingle Ball van radiozender Capital One een jumpsuit van Valentino vol glimmende pailletten. Van hetzelfde modehuis, Valentino, droeg hen naar de Grammy Awards een cape met ballonmouwen en hoge ballonkraag, een sluier, wandelstok en hoge hoed – allemaal in het felrood. 

Voor een uitvoering van de hit Unholy in Saturday Night Live droeg Smith een roze gala-jurk van tule, waaronder collega Kim Petras verstopt bleek te zitten. En op bezoek bij Jimmy Fallon in de Tonight Show hulde Smith zich vorige maand in een zwarte crêpe-jurk.

https://www.youtube.com/watch?v=-5fUCOgAJgk

Het voorlopig hoogtepunt volgde dit weekend bij de uitreiking van de Brit Awards in Londen. Sam Smith droeg een opgeblazen jumpsuit van Harri, een Indiase ontwerper wiens volledige naam luidt Harikrishnan Keezhathil Surendran Pillai.

Harri brak afgelopen september door met zijn show tijdens London Fashion Week. Daar toonde hij voor het eerst zijn ballonbroeken (op instagram noteert de ontwerper er zelf graag de hashtag #michelinman bij). MC Hammer, de heraut van de harembroek, wist niet hoe snel hij zich bij Harrikrishnan moest melden voor zo’n broek.

Sam Smith trekt die broeken nu door in een volledig pak. Soepel bewegen was lastig, dus voor diens optreden bij de Brit Awards trok Smith iets makkelijkers aan, dat wel.