Bamford waagt zich aan Land Rover Defender eerbetoon

Als een horlogemaker én autoliefhebber twee liefdes samenbrengt.

Sinds zijn debuut in 1983 is de Defender van Land Rover een symbool geworden van robuuste capaciteiten en bescheiden klasse. En ja, we weten dat het silhouet daarvoor al decennialang bestond, maar dat waren officieel de Land Rover series I, II en III.

Na het Zwitserse Zenith houden de Britten het nu dichter bij huis met het Britse horlogemerk Bamford voor een nieuwe uurwerk-collab. Een merk dat bekendstaat om zijn opvallende samenwerkingen en custom bewerkingen van onder meer Rolex en TAG Heuer.

Het resultaat is de LR001, een getrouwe weerspiegeling van het voertuig waaraan hij eer betoont, een eenvoudig maar solide uiterlijk, met een titanium kast van 40mm en een automatisch uurwerk van Sellita. De Sellita SW200-1b, afgewerkt in ruthenium antraciet, heeft een gangreserve van 41 uur.

De LR001 is beperkt tot 100 stuks die gebruikmaakt van de Defender-ontwerptaal. De slanke 40 mm grijze titanium kast omringt een bedrieglijk minimalistische wijzerplaat van dezelfde kleur, met opengewerkte indexen die groen oplichten bij weinig licht en met de naam van het horloge in Bamford’s kenmerkende aquablauwe kleur op de ‘zes uur’-positie.

Het quasi-monochromatische uurwerk heeft de namen van beide merken gegraveerd in de achterkant van de kast. Als band heb je de keuze uit vier bio-based leerachtige NATO-banden. De kleuren zwart, donkerbruin en lichtbruin zijn gemaakt van imitatieleer op basis van maïs, terwijl het blauw is gemaakt van Cordoba, een gerecycled nylonweefsel.

Het ‘LR001’-horloge is te koop op de Bamford-website, in een gelimiteerde oplage van slechts 100 stuks voor 1.350 Britse Ponden of circa €1.540.