Is dit de meest idiote truc op TikTok?

TikTok staat vol krankzinnige dingen, bedacht door mensen die wat aandacht willen. Is dit er een van?

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie

Op TikTok gaat er een trend rond waarin mensen banaan op hun huid smeren. Het zou helpen tegen rimpels en een natuurlijk alternatief zijn voor botox.

Een aantal influencers is enthousiast over de methode met de banaan. Door de schil over je gezicht te wrijven krijg je, zo wordt beweerd, niet alleen een heerlijk zachte huid. Het zou ook op lange termijn helpen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Je dient overigens met de binnenkant van de bananenschil te wrijven. Na het uitsmeren tien tot dertig minuten in laten trekken.

Wat er is voor te zeggen?

Iedereen heeft wel een banaan in huis, dus er geen mega investering voor nodig. En de schil bevat inderdaad voedingsstoffen zoals calcium en vitamines A, B en C.

En wat zijn de euh… uitglijders?

Dermatologen zijn kritisch: De schil bevat weliswaar de eerder genoemde voedingsstoffen maar dat betekent niet dat ze ook in je huid kunnen doordringen. De vergelijking met botox vinden deskundigen dan ook vergezocht. Meer over botox lees je hier.

Daarnaast worden pesticiden gebruikt bij het telen van bananen. Ook kunnen er veel bacteriën en schimmels op die bananen zitten. En dat kan leiden tot puistjes, irritaties of zelfs een allergische reactie.

Conclusie: je kunt TikTok-gebruikers alles wijsmaken. Een zomers popdeuntje waarin de banaan een cruciale rol speelt, vind je hier.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie