5 Verborgen Barcelona hotspots

Als je een nieuwe stad gaat ontdekken, wil je natuurlijk niet alleen maar toeristen om je heen hebben.

Reizen
Pan Am stijgt weer op in 2025
Door Jorrit Niels
Reizen
nissan ariya
Zen op vier wielen
Door Arno Kantelberg

Een van ModMod’s favorieten? Dat is en blijft toch een stedentrip naar Barcelona. Kan niet misgaan. Vandaar hierbij een handig lijstje met onze vijf favoriete verborgen hotspots in Barcelona. En, het allerbeste, bij veel is nauwelijks tot geen toerist te bekennen.

Flamant

Wil je uitgebreid en lekker eten, maar heb je geen zin om €8,95 te betalen voor vijf droge patatas bravas op één van de vele Spaanse ramblas? Dan moet je zeker eens langsgaan bij restaurant Flamant. Als toerist zou je zó langs de onopvallende ingang van deze eettent lopen, maar dit restaurant mag je tijdens je Barcelona-trip echt niet missen. Spanjaarden eten ’s middags uitgebreid, waardoor je bij veel restaurants rond een uur of drie een uitgebreid ‘Menu del dia’ -oftewel een drie-gangenmenu – kunt bestellen.

Jamboree

Jamboree is één van de hotspots onder de locals als de zon ondergaat. Ze bieden al sinds 1960 een podium aan de beste jazz-, blues- en R&B-acts. Er worden in deze jazzkelder vooral intieme concerten gegeven, maar zo nu en dan wordt Jamboree ook omgetoverd tot R&B-club. De jazzclub is gevestigd op het beroemde Plaça Reial.

Brunch & Cake

De brunchtentjes op de grote ramblas van de stad zijn leuk en aardig, maar een echt goede maaltijd om je dag mee te starten zul je daar niet vinden. Ga dan naar Brunch & Cake, in de modernistische buurt l’Eixample. Van salades tot uitgebreide omeletten: je vindt het hier allemaal. De wachtrij kan lang zijn, maar geloof ons: het is het absoluut waard.

Poble Sec

Eén van de charmantste buurten in Barcelona is de buitenwijk Poble Sec. Het buurtje staat op menig toeristenplattegrond niet eens aangegeven, dus de grote menigte zul je hier zeker niet tegenkomen. Toch barst het er van de verborgen cafés, cocktailbars en restaurants, die vooral door Catalanen worden bezocht. Daarnaast vind je in de kleine straten en op de pleinen van Poble Sec ook boetiekjes en eenmanszaken die worden gerund door locals, die hier hun zelfgemaakte producten verkopen.

Eclipse

Zin in een luxe avond uit? Op de bovenste etages van het W Hotel vind je cocktailbar en club Eclipse. De meest indrukwekkende skybar van heel Barcelona. Nu tijdelijk even dicht vanwege een volledige renovatie, maar binnenkort weer geopend. Als toerist is het nogal lastig Eclipse binnen te komen als je niet in dit hotel verblijft, dus zorg dat er een goede outfit in de koffer zit.

Reizen
Pan Am stijgt weer op in 2025
Door Jorrit Niels
Reizen
nissan ariya
Zen op vier wielen
Door Arno Kantelberg