Barkeeper? Dan is dit is jouw parfum

En er is er ook een gebaseerd op de tuinman. En op de badmeester. Net als op de timmerman én de monteur!

HUNQ, zo heet het geesteskind van Hyun Yeu. Deze ondernemer heeft vijf parfums ontwikkeld die zijn geïnspireerd op iconische mannentypes. Mannen met een specifiek, sexy beroep, volgens de ondernemer. En dat zijn de timmerman, tuinman, monteur, barman en badmeester.

Bij elk beroep zijn passende geurnoten gezocht, maar verrassen toch. De geuren zijn er overigens niet alleen voor mannen, maar voor iedereen die ervan kan genieten. De parfums zijn speels, maar luxe en zitten in een fraaie, kloeke fles. Elke geur heeft een andere kleur.

Dit kun je verwachten:

De tuinman, ‘THE GARDENER’, ruikt naar vers gemaaid gras en bevat onder meer bergamot, dennenextract en grapefruit. Het voorjaar in een fles dus.

De barkeeper, ‘THE BARMAN’, bevat onder meer rum, pruim en witte muskus en heeft wat spannends en broeierigs.

De timmerman, ‘THE CARPENTER’, zit boordevol houtsoorten zoals ceder, den en sandelhout. Een warme, vertrouwenwekkende geur.

De strandwacht, ‘THE LIFEGUARD’, is een geur die aan de zee doet denken en bevat onder meer een marine akkoord. Een frisse geur waar veel mannen zin in de zomer van krijgen,

De monteur, ‘THE MECHANIC’, is de meest donkere en heftige, mede dankzij leernoten.

De parfums kosten €149 voor een fles van 100 ml.  Ze zijn hier verkrijgbaar.

Over de man achter HUNQ

Jeu Hun Jeu (1974), is een in Korea geboren en in Amsterdam opgeleide, allround modeontwerper. Naast zijn carrière in de mode opende hij in 2020 zijn eerste store: Laboratory K. Dit is een beauty winkel waar zijn Koreaanse nationaliteit en liefde voor beauty samenkomen.