Even luxe als stijlvol Schotland door

Het is één van de meest exclusieve treinen ter wereld: de Belmond Royal Scotsman. En hij is nog nét een tikje luxer geworden…

Er is ruimte voor slechts maximaal veertig gasten in de Belmond Royal Scotsman die door het indrukwekkende landschap van de Schotse Hooglanden glijdt.

De luxe trein rijdt sinds 1985 en is samengesteld uit negen historische rijtuigen uit de jaren dertig. De Belmond Royal Scotsman omvat luxe slaaprijtuigen met ruime één- en tweepersoons privé-compartimenten, twee sfeervolle restauratierijtuigen en een barrijtuig met aan het einde een open observatierijtuig.

Hoe ziet er een reis eruit?

Er is keuze uit reizen van drie tot acht dagen naar diverse steden in Schotland. Elke reis begint en eindigt in de Schotse hoofdstad Edinburgh.

De Belmond Royal Scotsman stopt regelmatig voor bezoeken aan een natuurgebied, kerken, tuinen, kastelen en landhuizen, waarbij de gasten veelal door de bewoner/eigenaar privé worden rondgeleid. Uiteraard doe je ook een whisky distillery aan.

Bijzonder: Om de reis zo aangenaam mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat je niks mist van de omgeving, rijdt de trein ’s nachts niet.

Trein indeling

De trein heeft achttien comfortabele tweepersoonscompartimenten en vier compartimenten voor één persoon. Allen zijn ingericht met benedenbed(den), kostbaar mahoniehout, vast tapijt, historische prenten en geslepen glas. Elk bed heeft een donzen- en een foamkussen, een donzen dekbed en een katoenen Schotse plaid. Uiteraard beschik je over een eigen badkamer met douche, wastafel, toilet en een keur aan fraaie toiletartikelen.

Eten & drinken

Er zijn twee historische restaurantrijtuigen De tafels zijn gedekt met wit linnen, zilveren bestek en kristallen glasservies. De maaltijden worden aan boord vers bereid door topkoks. De lunches en diners worden begeleid door mooie wijnen. Er zijn informele en formele diners. Tijdens de informele diners dragen de heren een das en colbert. Tijdens het formele diner dragen de heren een kilt of smoking, de dames een cocktail jurk. Overdag is het kledingadvies city chic.

Het salon/bar rijtuig is een ideale plek voor je favoriete drankje. Je kunt kiezen uit meer dan veertig verschillende soorten whisky, waaronder enkele zeldzame single malts. Aan de achterzijde van dit rijtuig bevindt zich een open veranda met fraai uitzicht op het voorbij glijdende landschap.

Dior aan boord

Er is ook een spa met twee behandelkamers aan boord. En deze is net wat mooier geworden door een samenwerking met Dior die nog tot eind oktober duurt.

Dior heeft drie behandelingen voor de reizigers ontwikkeld. Er is een facial (een gezichtsbehandeling), waarbij Japanse massagetechnieken gebruikt werden en waar je huid vakkundig onder handen wordt genomen.

Voor het lichaam zijn er twee opties: de D-travel is een langzame, diepe massage waarbij afvalstoffen uit je lijf gekneed worden en je geheel stressvrij van de behandeltafel komt. De D-elements behandeling heeft Schotse invloeden en is een combinatie van warme en koele elementen.

Prijskaartje

Wat kost dat, horen we je denken. De prijzen zijn vanaf €6.000. De Belmond Royal Scotsman kan individueel worden geboekt of in zijn geheel voor een exclusief gezelschap of ten behoeve van een groeps- of incentive reis. Meer info vind je hier.

Beelden: Pierre Mouton / Dior