De 10 best bekeken Netflix-films aller tijden

Dat zijn een hoop uren hangend voor je televisie…

Netflix gaat nogal vertrouwelijk om met hun exacte kijkcijfers, maar met miljoenen abonnees over de hele wereld en een bingecultuur, is het niet heel gek dat ze duizelingwekkende kijkcijfers zullen neerzetten.

Hoewel Oscars, BAFTA’s en Golden Globes leuk zijn, bestaan de films van Netflix uiteindelijk vooral om één reden: om kijkuren te verzamelen. Netflix heeft een lijst samengesteld met hun top tien van meest populaire Engelstalige films, uitsluitend gebaseerd op het aantal bekeken uren in de eerste 28 dagen na release.

Een nogal problematische conclusie: de overgrote meerderheid van de films zijn vermakelijk, maar dagen je hersenen allesbehalve uit.

10. The Irishman – 214,5 miljoen uur

Martin Scorsese’s maffia-epos uit 2019. Robert De Niro speelt Frank, een huurmoordenaar die zijn leven wijdde aan het loyaal dienen van de misdaadfamilie Bufalino. Als oude man reflecteert hij op zijn leven in de maffia, geconfronteerd met zijn eigen sterfelijkheid.

9. The Unforgivable – 214,7 miljoen uur

Een sombere vertelling van een antiheld die door de samenleving wordt gemeden. Twintig jaar na haar veroordeling van een gewelddadige passievolle misdaad tegen een geliefde persoon binnen de gemeenschap, zoekt Ruth Slater (Sandra Bullock) wanhopig naar de enige persoon die zich niet tegen haar heeft gekeerd: haar jongere zus. De eerste van twee films met Sandra Bullock in deze lijst.

8. Purple Hearts – 228.7 miljoen uur

Een must-see voor fans van zoetsappige romantische drama’s. We zien de relatie tussen Cassie (Sofia Carson) en Luke (Nicholas Galitzine). Cassie heeft het moeilijk als zangeres en Luke heeft zijn eigen worstelingen als marinier. De twee kunnen het niet echt goed met elkaar vinden, maar komen overeen om te trouwen voor de militaire voordelen en verzekeringen. Dan beseffen ze al snel dat ze elkaar meer nodig hebben dan ze denken. Uiteraard.

7. Extraction – 231,3 miljoen uur

Geregisseerd door ervaren stuntman Sam Hargrave (stuntcoördinator bij meerdere Marvel-films), is Extraction één grote aaneengeregen actiescène. Na een lange en dodelijke carrière als huursoldaat, krijgt Tyler Rake (Chris Hemsworth) de opdracht om de zoon van een gevangengenomen en meedogenloze misdadiger te bevrijden. Deel twee is binnenkort op Netflix te zien.

6. The Adam Project – 233,1 miljoen uur

Eén van de twee films in deze lijst met Ryan Reynolds in de hoofdrol. The Adam Project is een ouderwetse familiefilm met een mix van actiekomedie en science-fiction. Tijdreiziger Adam Reed (Ryan Reynolds) is naar 2022 gebracht en stuit op zijn 12-jarige zelf en gaat tegen de regels in om de waarheid te ontdekken en te voorkomen dat tijdreizen ooit zal bestaan.

5. The Gray Man – 253,9 miljoen uur

De gebroeders Russo leveren opnieuw een niet aflatende actiefilm af, waarin de gedesillusioneerde CIA-agent Sierra Six (Ryan Gosling) achtervolgd wordt door de bloeddorstige en roekeloze voormalig agent, Lloyd Hansen (Chris Evans). Een idioot die alles en iedereen die op zijn pad komt zal vernietigen in zijn achtervolging van Six.

4. Glass Onion: A Knives Out Mystery – 279,7 miljoen uur

Daniel Craig speelt opnieuw zijn rol als de nu al bijna iconische charmante detective Benoit Blanc in het vervolg op de immens populaire whodunit, Knives Out. Glass Onion brengt je naar een luxueus oord op een Grieks privé-eiland dat eigendom is van de excentrieke tech-miljardair Miles Bron (Edward Norton). Die zijn vrienden uitnodigt voor een dodelijk weekend. Met Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Kate Hudson, Dave Bautista, Jessica Henwick en Madelyn Cline.

3. Bird Box – 282 miljoen uur

De enige echte horrorfilm op deze lijst, wederom met Sandra Bullock in de hoofdrol. Terwijl een groot deel van de menselijke bevolking op afschuwelijke wijze zelfmoord pleegt, moeten Malorie (Sandra Bullock) en haar twee kinderen het enige doen dat ze kan redden: niet kijken. Een paar goede schrikmomenten en een handvol angstaanjagende beelden lokten miljoen kijkers.

2. Don’t Look Up – 359,8 miljoen uur

Twee eenvoudige astronomen, gespeeld door Jennifer Lawrence en Leonardo DiCaprio, ontdekken dat een komeet naar de aarde raast en al het leven zal uitroeien als hij over ongeveer zes maanden toeslaat. Als noch de president (Meryl Streep) noch haar zoon en stafchef (Jonah Hill) er iets om lijken te geven, besluiten ze het zelf naar de media te brengen. Een akelige en sombere satirefilm die inspeelt op een aantal zeer reële en eigentijdse thema’s.

1. Red Notice – 364 miljoen uur

Het is duidelijk dat Ryan Reynolds’ naam een grote aantrekkingskracht heeft op het Netflix-publiek. Wanneer een FBI-agent met wrok één van de grootste kunstdieven aller tijden opspoort, werken ze met tegenzin samen om de beste kunstdief op te pakken en wraak op haar te nemen. Ryan Reynolds en Dwayne ‘The Rock’ Johnson versus Gal Gadot. De chemie werkt en Gadot is een welkome aanvulling, maar ondanks het sterrenvermogen komt Red Notice nauwelijks boven middelmatig uit. Aardige actiescènes en vermakelijk, maar niet meer dan dit. De Netflix-abonnees waren desalniettemin gretig. Er staan inmiddels al twee sequels gepland.