Is dit de best geklede bokser van het moment?

Canelo Alvarez verloor weliswaar zijn laatste partij. Maar deed dat wel in stijl.

Canelo Alvarez v Dmitry Bivol

De Mexicaanse bokser Sául Álvarez, door iedereen Canelo genoemd, heeft een geweldig track record. Van de 60 profgevechten die hij tot van de week bokste, won hij er 57. 

Twee van zijn partijen bleven onbeslist en hij verloor er slechts eentje. Dat was in 2013, ook nog eens op punten, en van Floyd Mayweather, een van de beste boksers aller tijden. 

Canelo Álvarez verzamelde wereldkampioenschappen in vier verschillende gewichtsklassen. Pound for pound wordt hij beschouwd als de beste bokser van dit moment. Van al zijn overwinningen behaalde hij er 39 door knock out.

Afgelopen week probeerde Álvarez een nieuwe titel te veroveren, in de klasse van lichte zwaargewichten. In de T-Mobile Arena in Las Vegas verloor Canelo onverwacht van Dmitry Bivol. Alle juryleden wezen unaniem de Rus Bivol aan als winnaar.

Dat was een tegenvaller, maar ook bij die pijnlijke verliespartij stak hij er kledingtechnisch bovenuit. Zoals hij dat ook deed bij eerdere wedstrijden.

Álvarez krijgt daar wel hulp bij, namelijk van Dolce & Gabbana. Het Italiaanse modemerk is verantwoordelijk voor de kleding die Álvarez draagt ín de ring en buiten de ring.

Boksen is een showy sport en boksers zijn van zichzelf al showponies. Maar Mexicaanse boksers vormen binnen die bokswereld de overtreffende trap. Die hebben het showboaten zo’n beetje uitgevonden. Kijk ook eens naar het Mexicaans worstelen, die heerlijke cocktail van kitsch, circus en testosteron. 

De kleurrijke, glimmende en flamboyante stijl van Dolce & Gabbana past daarom perfect bij die van Álvarez, een Mexicaanse bokser met een Iers uitziende rossige baard.

Canelo Alvarez dolce gabbana
Canelo Álvarez in de aanval tegen Dmitry Bivol, de Rus die uiteindelijk zal winnen.

Die baard communiceerde in Las Vegas weer heerlijk met de roze (!) broek die hij in de ring droeg. Op die broek zagen we als sponsornaam ook Hennessy, de Franse cognac die net als Courvoisier favoriet is onder Russen en rappers.

Na de wedstrijd was Canelo zo sportief om Bivol te feliciteren met zijn verdiende overwinning. Hij gaf ook meteen een voorzet voor een rematch. Volgens kenners probeerde Álvarez tegen Bivol een gewichtsklasse te hoog te reiken (Bivol’s reach was veel langer dan die van Álvarez), maar dat maakt ons niet minder benieuwd naar het tuniek waarin Álvarez dan de ring zal betreden.