De beste business class vluchten vind je bij deze maatschappijen

Als je het doet, doe het dan goed.

Reizen
Pan Am stijgt weer op in 2025
Door Jorrit Niels
Reizen
nissan ariya
Zen op vier wielen
Door Arno Kantelberg

Nu vliegen alsmaar duurder wordt en het klimaat onnodige vluchten niet in dank afneemt, ontpopt er een nieuwe trend omtrent vliegen: de keus voor kwaliteit, in plaats van kwantiteit. Want als je het dan doet, doe het dan goed.

Bagagebedrijf Bounce heeft onderzocht wat de beste business class vluchten ter wereld zijn. Het onderzoek is gebaseerd op factoren als het comfort van de cabine en de stoel, de service tijdens de vlucht, het eten en drinken, het entertainmentaanbod en de overige voorzieningen. De business class vluchten krijgen voor elke categorie een cijfer op een schaal van één tot tien, wat uiteindelijk resulteert in een gemiddelde eindscore.

Beste business class vluchten

3. Cathay Pacific

Cathay Pacific initieert de top drie beste business class vluchten; de Hong-Kongse maatschappij scoort 9 punten. Alhoewel hij nergens écht in uitblinkt, is de vluchtmaatschappij opmerkelijk consistent in bovengemiddeld scoren bij alle categorieën. Voor een allround goede vluchtervaring ben je bij Cathay Pacific business class aan het juiste adres.

2. Qatar Airways

Qatar Airways introduceerde in 2017 hun ‘QSuite’, een vernieuwende variant op business class zitplaatsen. Met een totaalscore van 9,29 neemt Qatar het begrip ‘beste business class’ naar nieuwe hoogten. De QSuite heeft scheufdeuren, wat ervoor zorgt dat passagiers naast elkaar een tweepersoonsbed kunnen creeren. Dat is nog eens complete privacy. Qatar scoorde 10 punten in twee categorien: de keuken en de service.

1. Singapore Airlines

In 2017 introduceerde Singapore Airlines hun nieuwe A380 toestel met daarin een zeer indrukwekkende business class en first class. Een goede zet van de vliegtuigmaatschappij, want daarmee heeft het de titel ‘beste business class ter wereld’ gekregen. Met een score van 9,57 en de hoogste scores in eten & drinken, service en entertainment prijkt de maatschappij bovenaan de lijst.

Meer over business class vluchten

De gehele top 10 luidt als volgt: 1. Singapore Airlines; 2. Qatar Airways; 3. Cathay Pacific; 4. Turkish Airlines; 5. Etihad Airways, Emirates; 7. Aisiana, Japan Airlines, ANA; 10. Air New Zealand, Thai Airways, Hainan Airlines, Virgin Atlantic, Delta. KLM volgt met een 15e plaats.

Business class bij Turkish Airlines, vierde in de lijst.

De vluchthaven met de beste business class voorzieningen is Heathrow Airport in Londen, Groot-Britannie. Heathrow heeft het grootste aantal lounges (43) en een aanzienlijke range bestemmingen, met een eindscore van 7,10.

De slechtste business class vluchten vind je bij Egypt Air. Alhoewel deze vluchtmaatschappij recentelijk heeft geïnvesteerd in nieuwe toestellen blijft een groot deel van hun vloot gedateerd. Egypt Air scoorde opmerkelijk laag op gebied van drankaanbod doordat er vanuit geloofsoverwegingen geen alcohol wordt geserveerd.

Reizen
Pan Am stijgt weer op in 2025
Door Jorrit Niels
Reizen
nissan ariya
Zen op vier wielen
Door Arno Kantelberg