Beste cocktailbar ter wereld

Die staat niet in Amsterdam, maar kun je tóch een avond lang ervaren in onze hoofdstad.

Kimpton de Witt - Super Lyan - Bar

Lyaness is door Tales of the Cocktail uitgeroepen tot beste cocktailbar ter wereld. Als jij van plan bent om te controleren of die uitverkiezing terecht is, zou je normaal gesproken een eind moeten reizen, want Lyaness Cocktail Bar bevindt zich op de Southbank van de Londense Theems.

Maar op donderdag 9 maart red je het al met een enkeltje Amsterdam. De bartenders van Lyaness komen dan voor een avond over naar Nederland. Vanaf negen uur ’s avonds tot middernacht staan ze achter de bar bij Super Lyan aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam.

De beste cocktailbars van Amsterdam? Die vind je hier.

Super Lyan in Amsterdam maakt onderdeel uit van een keten aan Mr. Lyan-barren. De naam (Mr. Lyan) is de bijnaam van de oprichter, Ryan Chetiyawardana. Hij is samen met ontwerper Jacu Strauss (ook verantwoordelijk voor het prachtige Pulitzer Hotel in Amsterdam) het brein achter tal van cocktailbars in Londen.

De Lyan-bars, ook die in Amsterdam, staan bekend om de speelse herinterpretaties van cocktailklassiekers. Maar ook om de inrichting, die jaloersmakend stijlvol is – een cocktailbar zoals een cocktailbar eruit moet zien.

Vanuit Londen komen op 9 maart Adrian Forde-Beggs en Svaja Janeliunaite van Lyaness naar Amsterdam. Ze worden vergezeld door La’Mel Clarke, bartender van Seed Library, zusterbar van Lyaness in Londen.

Reserveren hoeft niet; gewoon naar binnen wandelen. Vervolgens bestellen. En genieten.

Adres: Super Lyan, Nieuwezijds Voorburgwal 3, Amsterdam