5 Coltruien om nog even van te genieten

Nu de temperatuur lekker oploopt, gaan je wintertruien de kast in. Maar deze 5 coltruien komen zelfs in de lente van pas. Kies de kleur die het beste bij jou past.

gele coltrui bandplooibroek

De coltrui wordt vaak geassocieerd met gelegenheden waar je wat chiquer gekleed naartoe gaat: een kerstdiner, de bruiloft van je neef, zelfs een begrafenis. De coltrui wordt in die situaties gebruikt als een vervanger voor het overhemd onder het pak.

De coltrui alleen in die rol gebruiken is doodzonde. Er zijn dagelijks zoveel andere redenen om die coltrui in te zetten. Die coltrui is een perfect kledingstuk dat multi-inzetbaar werkt. Draag ‘m onder een hoodie, onder een wollen v-halstrui of gewoon zelfstandig, als het warm genoeg is. Hoe je het ook doet, één van deze kleuren zal goed werken.

bruine coltrui

1. Grijs

Reiss - Caine fijngebreide coltrui van wol - Donkergrijs - voorkant 2
Als je het ons vraagt is grijs de meest veelzijdige kleur van allemaal – misschien nog wel meer dan zwart. Minder in your face, maar toch elegant én stoerg.
Reiss via de Bijenkorf € 140

2. Zwart

Wollen coltrui - Artikel zonder model
Verras jezelf met de veelzijdigheid van de zwarte coltrui. Hij kan gecombineerd worden met veel meer dan alleen zwart. Blauwe spijkerbroek er onder? Top. Zwarte hoge bandplooibroek met toffe bomber? Beter zelfs. 
Mango € 49,99

3 Marineblauw

Oh marineblauw, waar ben je níet goed voor? Draag deze op een witte spijkerbroek met zwarte loafers en de lente kan dan echt beginnen.
ARKET € 150

4. Crème

Roll neck wool sweater Noir null
Ah, niets zo fijn als een zachte coltrui in romige kleuren zoals beige, zandkleur, gebroken wit of – waarom ook niet – helwit. De puurheid van een col in een zachte kleur, daar gaat niets boven.
Sandro € 195

5. Regenboog

BOTTEGA VENETA Slim-Fit Tech-Jersey Rollneck Sweater
Waar een coltrui vooral goed voor kan dienen, is nét dat kleine beetje kleur geven aan een saai pak. Lila? Rood? Groen? Geel? Spring uit de boot en verras je collega’s. Verras je zelf!
Bottega Veneta via MR PORTER € 790