Films waar we in 2024 naar uitkijken

De Hollywoodfilms van 2024 die nu al hoge ogen gooien.

Hollywood heeft het dankzij de lockdowns, schrijf-stakingen en budget-cuts moeilijk gehad, maar daar zijn we – hopelijk – eindelijk van af. 2024 wordt een druk filmjaar met hoge verwachtingen. Van de langverwachte blockbusters (zoals Dune: Part Two, Gladiator 2 en Joker: Folie à Deux ) tot onverwachte hits, dit zijn de films waar we in in 2024 naar uitkijken:

Beste films 2024

Argylle (2 februari)

Fan van de bekende Kingsman franchise? In februari verschijnt Argylle van dezelfde regisseur. Bryce Dallas Howard vertolkt de rol van Elly Conway, de teruggetrokken auteur van een serie succesvolle spionageromans, die ’s avonds het liefst lekker thuis op de bank zit met haar kat Alfie. Maar als de fictieve plots van Elly’s boeken – over geheim agent Argylle en zijn missie om een wereldwijd spionagenetwerk te ontmantelen – steeds meer gaan lijken op de geheime activiteiten van een echte spionagedienst, is het afgelopen met die rustige avondjes thuis. 

Dune: Part Two (1 maart)

In Dune: Part Two gaat de reis van Paul Atreides (Timothée Chalamet) verder in gezelschap van Chani (Zendaya) en de Vrijmans, terwijl hij zint op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie hebben gezorgd. Paul zal moeten kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om de vreselijke toekomst te voorkomen die hij als enige heeft voorzien.

Mickey 17 (maart)

Bong Joon-Ho was de Zuid-Koreaanse filmsindustrie al ontstegen met de hitfilm Snowpiercer en de Oscarwinnaar Parasite, maar kan zich met zijn nieuwe film Mickey 17 als een gevestigde Hollywoodnaam betitelen. In de film speelt Robert Pattinson de hoofdrol samen met Steven Yeun, Toni Colette en Mark Ruffalo. Mickey 17 is gebaseerd op het boek Mickey7, van de auteur Edward Ashton, over een kloon die geen plaats wil maken voor zijn vervanger.

Back to Black (18 april)

Deze biopic van jazz-zangeres en popster Amy Winehouse volgt haar leven en haar opkomst in de aanloop naar de release van haar studioalbum Back to Black. Sam Taylor-Johnson (Fifty Shades of Grey) regisseert de film, waarin Marisa Abela van HBO’s Industry de zangeres speelt.

Challengers (25 april)

Zendaya is de headliner van de nieuwste film van Luca Guadagnino (Call Me By Your Name): Challengers. De film concentreert op de relaties tussen een tenniswonder dat coach is geworden (Zendaya), de worstelende voormalige kampioen die haar echtgenoot is (Mike Faist), en zijn voormalige beste vriend (Josh O’Connor) – die toevallig ook haar ex-vriend is.

Civil War (25 april)

Civil War van regisseur Alex Garland (Annihilation) is de duurste film van creatieve filmstudio A24 tot nu toe. In de nabije toekomst reist een team journalisten door de Verenigde Staten tijdens een snel escalerende burgeroorlog die het hele land overspoelt. Kirsten Dunst zien we in één van de hoofdrollen als fotojournalist, die na talloze oorlogsgebieden het verhaal naar Amerika brengt. Daarnaast zien we ook Cailee Spaeny (Priscilla), Wagner Moura (Narcos), Nick Offerman (The Last of Us) en Jesse Plemons (Killers of the Flower Moon).

The Fall Guy (2 mei)

Na Barbie komt… een met actie volgeladen film. Ryan Gosling is in 2024 te zien in de film Fall Guy, van de bekroonde regisseurd David Leitch (Bullet Train). De Barbie-acteur speelt een stuntman die tussen zijn werkuren door de straat op gaat als bounty hunter.

IF (16 mei)

IF is een film van schrijver en regisseur John Krasinski over een meisje dat erachter komt dat ze iedereens denkbeeldige vriendjes kan zien. Het wordt een magisch avontuur waarin ze probeert om de vergeten IF’s weer samen te brengen met hun kinderen. Een kinderfilm met onder andere Ryan Reynolds, John Krasinski, Steve Carell, Phoebe Waller-Bridge, Cailey Fleming en Fiona Shaw.

Furiosa: A Mad Max Saga (23 mei)

In 2015 was het personage Furiosa (Charlize Theron) de grote openbaring van Mad Max: Fury Road, het uitzinnige en sublieme vierde deel van de saga die George Miller in 1979 op gang bracht. Een film die, geheel terecht, wordt beschouwd als één van de beste films van de jaren 2010. Acht jaar na de release keert de 78-jarige Miller terug voor Furiosa: A Mad Max Saga.

The Bikeriders (4 juli)

Regisseur Jeff Nichols heeft een met sterren bezaaid misdaaddrama gemaakt, The Bikeriders. De film is geïnspireerd op het fotografieboek van Danny Lyon. The Bikeriders verhaalt de opkomst van een fictieve motorclub uit het Amerikaanse Midwesten uit de jaren zestig, door de levens van haar leden, met in de hoofdrollen Jodie Comer, Austin Butler en Tom Hardy.

Joker: Folie à Deux (3 oktober)

Regisseur Todd Phillips maakt het vervolg op de enorm succesvolle film over de iconische Batman-schurk die Joaquin Phoenix de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol opleverde. In Folie à Deux wordt hij vergezeld door Lady Gaga, die zijn love interest (het is ingewikkeld) Harley Quinn speelt. Oh, en de film wordt naar verluidt een musical. Ja, dat lees je goed.

Gladiator 2 (22 november)

Dat regisseur Ridley Scott al lang en wel bezig is met Gladiator 2 weten we al een aantal jaar. 2024 is het jaar waarin we de film dan ook eindelijk kunnen zien. Het tweede deel van Gladiator draait om een ​​volwassen Lucius (gespeeld door Paul Mescal), die keizer is geworden.

Nosferatu (december)

Robert Eggers volgt zijn actie-epos The Northman op met een project waar hij al jaren aan werkt. Nosferatu, de remake van de gelijknamige klassieke vampierfilm uit 1922, lijkt een soortgelijk plot te volgen, waarbij een jonge vrouw (Lily-Rose Depp) en de vampier (Bill Skarsgård) verliefd worden.