Dit zijn de beste geuren voor jou

Tien Nederlandse specialisten verkozen deze drie mannengeuren als beste van het jaar.

Onlangs lieten we je hier weten welke verzorgingsproducten voor mannen een Dutch Beauty Award wonnen of heel dicht in de buurt kwamen. Nu is het de beurt aan mannengeuren. Doe er je voordeel mee, voor je weet is het vaderdag…

Ook nu werken we van drie naar één – zoals dat bij een verkiezing hoort en citeren we uit de juryrapporten.

Brons gaat naar… Dsquared2  met Wood Original eau de parfum

Dit zegt de jury erover: “Je laten voorstaan op hout, maar toch openen met viooltjes. Dat klinkt als de blauwdruk voor een hipster, maar pakt verrassend viriel uit.” Er zit overigens nog steeds veel  hout in, en wel in de vorm van zilverspar en ceder. Dat wordt aangevuld met patchoeli en amber. Kortom: robuust, warm en – welja – sensueel deze Wood Original (€70, 50 ml).

Zilver gaat naar… Givenchy met  Gentleman Réserve Privée eau de parfum

“Van deze runner up werd al in 1975 de basis gelegd. Dat was een stevige – en inmiddels legendarische – leergeur die al heel wat varianten heeft opgeleverd. Dit is er ook één, en een héle beste. Iris, amber, vanille én een scheutje whisky…”, zo omschrijft de jury deze geur. De specialisten vergelijken de sfeer die het parfum (€125, 100 ml) oproept als ‘relaxen onder een kasjmieren dekentje bij een haardvuur’.

Goud is voor… Tom Ford  met Noir Extreme Parfum

Weinig mannen worden zo met sensualiteit geassocieerd als Tom Ford. “En deze parfumversie van Noir Extreme past naadloos in Ford’s zorgvuldig gecreëerde sexy straatje. De roos-, vanille- en suèdenoten in deze sensuele bom (€150, 50 ml) maken ook van de meest kleurloze kantoorklerk nog een ‘sexy beast’”, zo weet de jury. Kost wat, maar het klinkt dan ook veelbelovend!