Dit zijn de beste geuren voor mannen…

Een groep journalisten en bloggers gespecialiseerd in verzorging, de ‘Experts of Beauty, verkiezen deze drie geuren als beste mannenparfums. Daar doe jij je voordeel mee!

Onlangs lieten we je weten welke verzorgingsproducten voor mannen een Dutch Beauty Award wonnen of heel dicht in de buurt kwamen. Nu is het de beurt aan mannengeuren. Ook nu werken we van drie naar één, zoals dat bij een verkiezing hoort.

Brons gaat naar…

…de nieuwe geur van Hugo Boss die de euh… welluidende naam BOSS The Scent Pure Accord for Him draagt. Het uitspreken duurt even, maar dan heb je ook wat: “Een sterk staaltje geurgenot, want de derde prijswinnaar in de categorie ‘Herengeuren’ is een geur met een mooie flow, een sensueel randje dankzij suède én met een prettig pittige opening van gember,” aldus de jury. En: “deze geur (€80, 50 ml) heeft alles om een klassieker te worden, inclusief een Baas van een fles…!” Er is ook versie voor haar.

Zilver gaat naar…

In tijden waarin juice channels op schandalen jagen die het nieuws bepalen, wil de jury blijkbaar niet achter blijven, want de tweede prijs gaat naar Scandal for Him van Jean Paul Gaultier. De jury is vol lof over de samenstelling van de geur: “De eau de toilette bevat veel noten die kenmerkend zijn voor dit geurhuis, maar voegt óók een zekere lichtheid toe – slim én knap!” Over knap gesproken: het gezicht van de geur (€79, 50 ml) is het megasuccesvolle Nederlandse model Parker van Noord.

Goud gaat naar…

De geur Moncler pour Homme gaat er met de eerste prijs vandoor. Dit zegt de jury: “Een vakkundig gemaakte mannengeur gelieerd aan het sterke modemerk Moncler. Dit is zo’n geur waarvan je je afvraagt waarom die er al niet veel eerder was.” Het Eau de Parfum biedt eigenheid en vernieuwing, terwijl houtnoten ‘heel slim verwijzen naar het DNA van het Alpiene merk’, zo voegt de jury toe. Kudo’s zijn er ook voor het LED=scherm op de fles van 150 ml. (€180) waar je een tekstboodschap op kunt laten afspelen. Wat ook wordt gewaardeerd: de fles is navulbaar en dat komt het milieu ten goede.   

Binnenkort: de beste drie genderfree geuren...