Dit zijn de beste mannenkappers van Nederland

Jaarlijks worden de Coiffure Awards uitgereikt: de prijzen voor de beste en creatiefste kappers van ons land. Bij deze twee haarvirtuozen is jouw bos in de beste handen.

De Coiffure Award is de belangrijkste onderscheiding in de Nederlandse kappersbranche. Een nominatie voor een van de dertien categorieën is vergelijkbaar met het prestige van een Oscarnominatie; het geldt als een internationaal keurmerk voor professioneel talent.

Het winnen van één van de Coiffure Awards is bepalend voor de carrière van een kapper en de reputatie van zijn of haar salon.

De inzending bestaat uit een professionele fotoserie van haarmode waaruit een vakjury de finalisten selecteert. De tweede jureringsronde vindt plaats in Londen door een selectie Britse topkappers. Deze resultaten bij elkaar opgeteld bepalen de nominaties en wie er als winnaar uit de bus komt.

Beste herenkapper in Zuid Nederland

Deze eer viel Arjan Bevers van salon Avanti Kappers in Helmond ten deel. Maar daar bleef het niet bij: Bevers werd ook eerste in de categorie ‘Dames in regio Noord-Brabant, Limburg en Zeeland’ én hij ontving, samen met zijn collega’s, de ‘Team Award’. Dit is zijn winnende serie (credits: Arjan Bevers / Mireille Bevers/ Coiffure Award):

Beste herenkapper Noord Nederland

Dat werd Mark van Westerop van salon Pro Solo in Alkmaar.

Maar niet alleen creëert hij de beste mannenkapsels in het Noorden, hij werd ook uitgeroepen tot ‘Hairdresser of the Year 2022’. Het is overigens al de derde keer in zijn carrière dat hij deze hoofdprijs in de wacht sleept. Desondanks blijkt van Westerop niet blasé, maar verklaarde hij ontzettend blij te zijn met deze erkenning. Dit zijn de beelden (credits: Ivo de Kok / Ed Noyons / Angelique Stapelbroek / Coiffure Awards) van de winnende kapsels:

Persprijs

Eén van de dertien prijzen is de ‘Pers Award’. Een selectie journalisten, onder wie ook uw verslaggever, kiezen de mooiste en beste haarmodeserie. De prijs ging dit jaar naar Juliette den Ouden van salon JDO in Amsterdam. De openingsfoto (credits: Michelle van Dijk / Juliette den Ouden / Anat Dychtwald / Coiffure Award) en het beeld hieronder komt uit haar mannenserie waarmee ze tweede werd in de categorie Herenkapsels Noord.

Het event werd dit jaar voor de dertigste keer georganiseerd door Schwarzkopf Professional, ondersteund door de ANKO en mediapartner Coiffure Media Group. De Coiffure Award uitreiking is een groots event en haartrendspektakel waar jaarlijks duizend Nederlandse kappers en bekende namen uit de mode-, beauty-, media- en muziekindustrie bij aanwezig zijn.