De 8 beste series om naar uit te kijken

Nog middenin The Last of Us en kan je niet wachten op het vierde seizoen van Succession? Zet deze 8 series ook even op je lijst.

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels

Post-COVID is er geen tekort aan series waarnaar we uitkijken. Verspreid over meerdere streamingdiensten, dus let op: het kan een dure grap worden. Een onweerstaanbare mix van spionage, futurisme, drama en komedie zitten in een tv-jaar dat nog nooit zo gevuld leek. Dit zijn 8 series die op onze must watch-lijst staat.

Hello Tomorrow! – vanaf 17 februari op Apple TV+

De show speelt zich af in een retro-futuristische wereld en stelt ons voor aan de charismatische verkoper Jack Billings (Billy Crudup), die appartementen verkoopt… op de maan. De serie van een wekelijks half uur belooft een mix van Amerikaans optimisme uit het midden van de vorige eeuw en moderne ondergang. Naast Crudup (The Morning Show) zien we ook Jacki Wood (Silver Linings Playbook), Alison Pill (Star Trek: Picard) en Hank Azaria (Brockmire).

Fleishman is in Trouble – vanaf 17 februari op Disney+

Deze bewerking van de hitroman is deels een thriller over een man wiens vrouw naar een yogakamp gaat en hem en hun kinderen op mysterieuze wijze in de steek laat, deels een droevige en onderzoekende blik op de schrijnende verveling van middelbare leeftijd. Met Jesse Eisenberg, Claire Danes, Lizzy Caplan en Adam Brody in de hoofdrollen.

Liaison – vanaf 24 februari op Apple TV+

Vincent Cassel, Eva Green en Peter Mullan leiden de cast in wat wordt beschreven als een ‘high-stakes, eigentijdse thriller’ die onderzoekt hoe de fouten uit ons verleden het potentieel hebben om onze toekomst te vernietigen. Denk: spionage en politieke intriges, met een hartstochtelijke liefde op de achtergrond.

Daisy Jones and the Six – vanaf 3 maart op Amazon Prime Video

De bestseller van Taylor Jenkins Reid, gaat over de opkomst van een Fleetwood Mac-achtige band die uitgroeit tot de top van de muziekscene in het LA in de jaren ’70. Een Amazon Prime-serie met Sam Claflin, Camila Morrone, Suki Waterhouse en Riley Keough als Daisy Jones.

https://www.youtube.com/watch?v=zXTmH6C4LHY

White House Plumbers – binnenkort op HBO Max

HBO heeft een nieuw Watergate-verhaal te vertellen, alsof het schandaal op zichzelf niet genoeg films en shows heeft opgeleverd. Deze keer werkt voormalig Veep-showrunner en Seinfeld-regisseur David Mendel samen met Woody Harrelson en Justin Theroux, die de hoofdrollen spelen als de beruchte loodgieters.

Pokerface – binnenkort op SkyShowtime

Na Glass Onion en Knives Out komt regisseur Rian Johnson met de detective-serie Pokerface. Natasha Lyonne speelt de hoofdrol als Charlie Cale, een menselijke leugendetector die een reeks moorden tegenkomt. Als een soort Columbo reist ze door het land om de ene misdaad na de andere op te lossen.

https://youtu.be/J6g6R6x17yA

The Idol – binnenkort op HBO Max

Met zijn hallucinerende beelden, halsbrekende montage en overvloedig drugsgebruik, zou dit opwindende HBO-liefdesverhaal tussen een cultleider (The Weeknd) en een popster (Lily-Rose Depp), heel goed een van dé hits van 2023 worden.

History of the World: Part II – later dit jaar op Disney+

Mel Brooks blaast History of the World nieuw leven in op epische, episodische wijze met de hulp van een all star cast, waaronder Seth Rogen als Noah, Wanda Sykes als Harriet Tubman, Nick Kroll als Jesus en nog veel meer. Nu als miniserie zo’n 40 jaar geleden sinds de film in bioscopen verscheen.

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels