De sandaal! Durf jij?

Welke schoenen moet je met dit weer in hemelsnaam aandoen? Waarom niet een van deze 6 sandalen?

Er zijn drie soorten sandalen. Allereerst is daar de praktische sandaal, met een leren band over je wreef. Daar zijn veel voorbeelden van, van utilitair en comfortabel (Birkenstock) tot fashionable en prijzig (Prada).

Daarnaast zijn er de ‘dichte’ varianten. Die markt wordt zowel door klassieke merken als Birkenstock bediend, maar ook door merken als Crocs. Dit zijn sandalen met geweven leerstukken of met een dichte neus (is het dan nog wel een sandaal?).

En dan is er nog de variant die we badslipper noemen. Dat is een afdeling die zich de laatste jaren in een grote populariteit mag verheugen. De badslipper laat zich echter alleen combineren met sportkleding of een korte broek.

Als jij altijd blootsvoets in je sandalen stapt, dan is een pedicure misschien geen slecht idee.

In principe stap je blootsvoets in je sandalen. Maar er is een school die zweert bij een ouderwetse sok in de sandaal. Die school bestond vroeger uit leraren Maatschappijleer, maar streetwear-boys hebben deze stijl een aantal jaar geleden helemaal hip in de markt gezet. En ja, Justin Bieber draagt zelfs sokjes in zijn – paarse – Crocs.

Kun je zo’n sandaal onder een gewone broek dragen? Zeker wel. Onder een chino past dat perfect. Of onder een gewassen spijkerbroek, met de pijpjes opgerold voor het zomerse strandgevoel.

Vermijd wel de skinny jeans (vermijd überhaupt altijd de skinny jeans).

Welke kies jij?

1

Klassieke Arizona-sandaal van Birkenstock €75

2

Geweven leer en rubberen zool van COS €89

3

Breed geweven van Camper €87 (in de sale – nog enkele maten beschikbaar)

4

Interessante instappers van gerecycled polyester van Levi’s €64,95

5

Model Boston met dichte neus en verstelbare gesp van Birkenstock €135

6

Semi-dichte, geweven sandaal met kalfsleren voering van Manufactum €160