Dit zijn de beste verzorgingsproducten voor mannen

Een tiental journalisten en bloggers die álles weten van verzorging kiezen elk jaar de beste introducties. Dit zijn de winnende verzorgende producten voor jou.

Dutch Beauty Award. Dat is de naam van de prijs waarmee een selecte groep journalisten, redacteuren, vloggers en bloggers, jaarlijks de beste producten bekronen. Er zijn een groot aantal categorieën – meer dan twintig! Eén ervan is ‘Herenverzorging’. En dit is de top drie in dat segment.

En zoals dat hoort bij een prijsuitreiking beginnen we bij nummer drie en werken we toe naar –tromgeroffel – nummer één.

Brons gaat naar…

In de jaren zestig en zeventig stond de eerste mannengeur van dit huis, Tabac Original, in nagenoeg elke Europese en dus ook Nederlandse badkamer.

Meer dan een halve eeuw later gaat de derde prijs naar hun recente multitasker waarmee ons leven net wat makkelijker wordt. De Craftsman 3 in 1 Fluid (€7, 50 ml) werkt namelijk als aftershave, verzorgende crème en onderhoudt de baard – al heeft een béétje hippe gast anno nu een snor. Ook plezierig is dat dit een heel betaalbaar product is.

Zilver gaat naar…

De tweede prijs in de categorie Herenverzorging gaat naar een drietal producten die op meerdere niveaus inspelen op de grootste angst van menig man: kaal worden. De serie gaat verder dan alleen een shampoo, de Hair Growth & Repair Shampoo for Men (€23, 250 ml), en biedt ook een voedingssupplement met zink, de Hair Growth Formula Tablets for Men (€33, 60 tabletten) én een serum dat baardgroei stimuleert waar we eerder hier al over hebben geschreven. Het zilver is dus voor de Hair Growth & Repair Range for Men van het Deense merk Hairlust.

Goud gaat naar…

Winnaar in de categorie Herenverzorging is Ultimune Power Infusing Concentrate (€75, 30 ml) van Shiseido Men. Een serum voor mannen? Túúrlijk wel! Zeker als het zo’n krachtbom is die de huid en het afweermechanisme ervan met Japanse technologie versterkt. Maar het állerfijnst: al na een paar dagen gebruik zie je daadwerkelijk verschil. Vraag van de jury was daarom: kan die flacon niet wat groter?

Volgende keer: de beste geuren voor mannen en de bekroonde genderfree parfums.