De vier beste zomergeuren – deel 1

De zomer gebotteld: deze geuren brengen je meteen in vakantiestemming. Ook mooi: ze zijn genderfree. Dus er hoeft maar één fles in de koffer.

Deze vier excellente geuren spellen Z.O.M.E.R.  

Tom Ford’s haventje

De geurlijn Neroli Portofino van Tom Ford stamt uit 2007. Deze lijn maakt deel uit van de Private Blend Collection waarin de meer bijzondere exclusievere geuren zijn ondergebracht. Portofino is vernoemd naar het plaatsje aan de Italiaanse Rivièra dat het meest pittoreske haventje van de Middellandse Zee blijkt te hebben. Fraai genoeg om er een replica van te bouwen in Universal Resort in Orlando.

Haven van Portofino

En de geur: die is bijzonder goed gelukt en bevat onder meer oranjebloesem, citrusfruit en bergamot. Verslavend lekker, maar wel dik aan de prijs.

50 ml eau de parfum, €243

Op de thee bij Bulgari

Groene thee geeft een geur een frisheid zonder meteen in de categorie dennenbos te vallen. Iets chics, iets mats ook. De Eau Parfumee Au Thé Vert van Bvlgari – ja, er moet een ‘v’ in plaats van een ‘u’, best vermoeiend – werd al in 1992 uitgebracht.

De maker is Jean-Claude Ellena, een grootheid onder de parfummakers en jarenlang verbonden aan het huis Hermès. Je ruikt bergamot, groene thee, sandelhout en amber. Na het succes van deze geur kwam Bvlgari met een heel arsenaal aan theevarianten. Schappelijk geprijsd

75 ml voor €70

Basilicum op je bord bij Hermès

Hermès heeft een grote naam als het gaat om zomerse eau de colognes. Het begon allemaal met Eau d’Orange Verte, een groene citrusgeur die is uitgegroeid tot een absolute klassieker. En volkomen terecht.

Elk jaar komt er wel een nieuwe geur bij en deze zomer is dat Eau de Basilic Pourpre, bedacht door de parfumeur van Hermès; Christine Nagel.

Het is een ode aan basilicum. Dat klinkt wellicht erg kookboekerig, maar het is een fijne, groene geur waarin ook bergamot en geranium in zijn verwerkt. Meer geuren met geranium vind je hier.

50 ml voor €78

In het water met Kurkdjian

Lang tijd was Francis Kurkdjian de koning van de nichemarkt, maar inmiddels is hij aangenomen als de nieuwe huisparfumeur van Dior.

Zijn eigen parfumhuis houdt hij echter wijselijk aan. In 2009 kwam hij voor dit Maison Francis Kurkdjian met Aqua Universalis. Daarin zijn onder meer verwerkt: citrus en muskus. Fris, transparant én intrigerend.

70 ml voor €150

Binnenkort deel 2 van ModMod’s favoriete zomerse geuren