Dit is de beste (en goedkoopste) manier om beter haar te krijgen

Goed haar, daar heb je wat voor over. Wat blijkt: je moet vooral wat laten om je bos glanzend en gezond te krijgen.

Dé tip voor goed vallend haar met een mooie glans? Was je haar minder vaak. Een keer per week is echt genoeg.

De reden? In de hoofdhuid bevinden zich talgklieren die een product afscheiden dat sebum wordt genoemd. Dit sebumlaagje is belangrijk om de hoofdhuid en je haar te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Maar niet alleen vormt het sebum een natuurlijk afweer, het geeft je haar ook een mooie, natuurlijke glans en zorgt ervoor dat het soepel valt.

Te vaak wassen

Je hoofdhuid kan uitdrogen als je je haar vaak wast met shampoo – zeker als je houdt van een wasbeurt met lekker warm water. Op deze manier was je de sebumlaag compleet weg, waardoor de huid wordt ontvet en uitdroogt. Een droge hoofdhuid gaat vaak gepaard met jeuk. En bij jeuk ga je krabben – en dat kan weer leiden tot minuscule wondjes die bacteriën vrij spel geven. Wil je allemaal niet.

Vette hoofdhuid

Iemand met een vette hoofdhuid heeft vaak ook vet haar. De natuurlijke reactie om het vet weg te krijgen is dan om het haar te gaan wassen.

Een vicieuze cirkel, want een vette hoofdhuid is vaak te wijten aan een zeer hoge talgproductie. Was je je haar te vaak, dan stimuleer je juist de talgproductie van je huid.  Omdat de natuurlijke vetlaag van je lichaam weg is, gaat je lichaam denken dat het dit tekort aan vet moet compenseren door talg bij te produceren.

Iemand met een vette hoofdhuid heeft vaak ook vet haar. De natuurlijke reactie om het vet weg te krijgen is dan om het haar te gaan wassen.

Een vicieuze cirkel want een vette hoofdhuid is vaak te wijten aan een zeer hoge talgproductie. Was je je haar te vaak, dan stimuleer je juist de talgproductie van je huid.  Omdat de natuurlijke vetlaag van je lichaam weg is, gaat je lichaam denken dat het dit tekort aan vet moet compenseren door talg bij te produceren.

Afkickfase

Besluit je je haar minder vaak te wassen dan krijg je te maken met een overgangsfase waarin je haar de natuurlijke balans weer terug moet vinden. Tussen wasbeurten door zou je een droogshampoo kunnen gebruiken die simpelweg het (teveel aan) vet in het haar absorbeert.