Het betere blauw in je badkamer

Meer blauw op straat? Prima idee. Maar graag óók meer blauw in de badkamer. Daar knap je namelijk van op.

De kleur blauw wordt geassocieerd met lucht en water. De tint wordt dan ook gezien als weldadig voor de geest. Dat zal allemaal best, maar deze vier geuren in blauwe flacon hebben vooral een positief effect op je humeur.

Elixer

Ook al een variant op een bestaande geur is Sauvage Elixer (€98, 60 ml) van Dior. Het belangrijkste bestanddeel is lavendel, wat zorgt voor een chique, casual effect. Daarnaast zijn er warme houtnoten, amber extract, vetiver en patchouli in verwerkt. Net als bij de basisgeur Sauvage is bij deze Elixer ook Johnny Depp ingehuurd om de reclame-uitingen de juiste dosis wildheid te geven. Prima voor een avond uit.   

Code kraker

Vorig jaar verscheen een nieuwe variant binnen de succesvolle Armani Code serie: Armani Code eau de parfum. Het resultaat is een krachtige geur die sensueler is dan het origineel, omdat het aandeel aan houtnoten en muskus is opgeschroefd. De geur is samengesteld door Antoine Maisondieu, een veelbelovende freelance parfummaker. Gezicht is acteur Ryan Reynolds (zie openingsbeeld) – die eerder al Boss-geuren aanprees. Hier maak je je collega’s op kantoor blij mee.

Sportief

De Mont Blanc is niet alleen een bergmassief dat in Italië, Frankrijk en Zwitserland ligt, maar óók een Duits luxemerk – aan elkaar geschreven, dat wel. De nieuwste geur van Montblanc, Explorer Extra Blue eau de toilette (€68, 60 ml), is fris als een Alpenmeertje dankzij bergamot, citroen, patchouli en marine-noten. Ook Maisondieu (zie ook de Armani-geur) heeft zich met de samenstelling bemoeid. Voor de sportieve man die niet van fratsen houdt.

Zonder limiet

Philipp Plein is wellicht niet ’s werelds subtielste modeontwerper maar hij heeft wel een megasuccesvol globaal opererend concern opgezet met zijn peperdure designs vol studs, doodskoppen en reliëfprints. Zijn eerste geur No Limits uit 2020 was dan ook een verrassing. Die was namelijk krachtig, maar niet erg overheersend.

Nu is er een eerste variant: No Limits Super Fresh (€69, 50 ml). Ook deze geur zit tjokvol ingrediënten waaronder aquatische noten, gember, zwarte peper, amber en vanille. Voor jou als je van marine-geuren houdt. De flacon is hetzelfde gebleven; die heeft de vorm van een creditcard. Een limietloze uiteraard, we zijn hier in het Plein-universum tenslotte.