Een betere huid – zo pak je dat aan

Mee-eters: iedereen heeft er wel eens last van. Op deze manier kom je er vanaf…

Mee-eters, ook wel comedonen of blackheads genoemd, kunnen voorkomen op je neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor.

Hoe kom je er aan?

Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. De huid is op het voorhoofd, de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone.

Mee-eters ontstaan wanneer talg, ook wel sebum genoemd, zich in de talgklier ophoopt. Door de blootstelling aan de lucht verkleurt dit sebum en worden er zwarte puntjes gevormd.

Zelf aan de slag?

Dat kan, maar doe dat met beleid. Hard drukken kan littekens veroorzaken. Bovendien kan door te veel pressie het talg zich onderhuids verspreiden, wat pukkels kan opleveren. Bovendien zitten mee-eters vaak op plekken waar je  moeilijk bij kunt: rond je neus bijvoorbeeld.    

De professional

Een schoonheidsspecialist maakt vakkundig en veilig korte metten met aanwezige comedonen.  Ze hebben de beschikking over een comedonenlepel – een hulpmiddel waarmee het talg uit de porie wordt gehaald. Zij zijn in deze methode getraind en weten feilloos hoeveel kracht te zetten bij het uitknijpen.

Heb je vaak last van mee-eters? Check dan eens of je huidverzorgende crème niet te vet of te rijk is. En reinig je gezicht grondig. ‘s Ochtends, maar vooral voordat je naar bed gaat.  Dat laatste is voor heel veel goed, zoals je hier kunt lezen.